Megosztás:

Prost: Sainz nagy űrt tölt be a Renault-nál

Sainz a múlt hétvégi Amerikai Nagydíjon már a Renault autóját vezethette.
Sainz a múlt hétvégi Amerikai Nagydíjon már a Renault autóját vezethette. © Renault Sport F1 Team

A Renault Forma-1-es csapatának tanácsadója, a négyszeres világbajnok Alain Prost azt mondja, az istálló új versenyzője, Carlos Sainz nagy űrt tölt be a csapatnál, mely mihamarabb szeretne előrébb kerülni a rajtrácson.

Sainz a 2018-as idényre került kölcsönbe a Renault-hoz, ám a spanyol már az idei szezon utolsó 4 versenyére átülhetett a Toro Rosso autójából a francia gyártó versenygépébe.

Az ifjú tehetség ráadásul meggyőzően szerepelt múlt hétvégén, Austinban, hiszen értékes pontokat szerzett a csapatnak a 7. helyével.

„Mindig van abban némi kockázat, ha a szezon közepén cserél versenyzőt egy csapat, de valójában mi pontosan ezt akartuk” – mondta Alain Prost a Motorsport.com-nak nyilatkozva, majd hozzátette, ha mindkét autójuk rendszeres pontszerző lett volna idén, képesek lennének az 5. helyen végezni a konstruktőrök versenyében.

„Sajnos volt most egy problémánk Nico [Hülkenberg] autójával, de Carlos pontokat szerzett. Ha fel akarsz építeni valamit, nem lehetnek lyukak sehol. Nem Jolyont [Palmer] bántom ezzel, de konstruktőrök vagyunk, és mindennek a tökéletesnél is jobbnak kell lennie – és tudjuk, hogy még sok a tennivalónk.”

„Nem fogjuk most már nagyon fejleszteni az autót, szóval szeretnénk, ha a két versenyzőnk úgy szerepelne nagyjából, ahogy eddig. Remélem, hogy nem lesznek műszaki gondjaink, és az utolsó 3 versenyen mindketten pontszerző helyen végeznek.”

Sainz azt követően kerülhetett a Renault csapatához, hogy a francia gyártó szerződést bontott a Toro Rossóval, hogy 2018-ban a McLarennek szállítson motorokat. Prost azt mondja, el kell fogadniuk, hogy a spanyol versenyző továbbra is a Red Bull kötelékében marad – hiszen csak kölcsönbe kapták az energiaital-gyárosoktól.

„A jelenlegi helyzetben nincs a kezünkben minden kulcs, de a piac nagyon nyitott lesz jövőre. Nem látom okát annak, miért kellene változtatnunk, de mivel nem kontrollálunk mindent, várnunk kell egy kicsit.”

„Szerencsések vagyunk, hogy megkaptuk Carlost, mert akartuk őt. Viszont nem hosszú távra került hozzánk, szóval óvatosnak kell lennünk. De számunkra ez nem probléma. Jelenleg az építkezés időszakában járunk, szóval rendben van a dolog.”

„Szeretnénk egy erős kapcsolatot kiépíteni vele.”

Prost egyébként múlt hétvégén adott is néhány tanácsot Sainznak – a korábbi F1-es világbajnok úgy véli, a spanyol képes lesz kezelni a rá nehezedő nyomást.

„Nyilván fiatal, és el is követett pár hibát, de ez nem fontos. Ami fontos, hogy egy ilyen gyári csapatnál azért másképp néznek ki a dolgok. Ez az egyetlen üzenetem. Kicsit másképp kell viselkednie, mert nagyobb a nyomás – de biztos vagyok benne, hogy készen áll.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Szeretné kipróbálni magát a Forma-1-ben az IndyCar-sorozat 2017-es bajnoka, Josef Newgarden.

Hozzászólások

( komment)