Radikális megoldások kerülhetnek Räikkönen idei autójára - F1VILÁG.HU

Radikális megoldások kerülhetnek Räikkönen idei autójára

HIRDETÉS
Olasz sajtóértesülések szerint igazán radikális versenyautóval állhat elő 2019-ben a Forma-1-ben az Alfa Romeo.
Fotó: Alfa Romeo Sauber

Olasz sajtóértesülések szerint igazán radikális versenyautóval állhat elő 2019-ben a Forma-1-ben az Alfa Romeo.

Az F1-es világbajnokságon korábban Sauber néven szereplő istálló múlt héten jelentette be a névváltoztatást, idén pedig a Kimi Räikkönen – Antonio Giovinazzi kettőssel vág neki az F1-es küzdelmeknek.

A La Gazzetta dello Sport című olasz lap értesülései szerint a csapat idei autójára meglepő megoldások is felkerülnek majd. A Sauber tavaly a 8. helyen zárta a konstruktőri bajnokságot, az évad során pedig igazán komoly fejlődést produkált.

Frederic Vassuer csapatfőnök a télen állítólag jelentős mértékű átszervezéseket hajtott végre a technikai csapaton belül, az új versenyautót pedig a korábban a Ferraritól érkezett Simone Resta tervezi.

A Gazzetta szerint „érdekes innovációk” is megjelennek majd az Alfa Romeo idei, radikális formájú versenygépén, melyeket korábban egyetlen más F1-es autón sem láthattunk.

Az Alfa Romeo február 18-án, az első barcelonai teszt helyszínén mutatja be új versenyautóját.

Nemrég egyébként arról számolhattunk be, Kimi Räikkönen új csapata jelentősen több pénzből gazdálkodik majd a Forma-1-ben, mint a korábbi években, ami nagyban megnövelheti a csapat esélyeit az idei bajnokságban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!