Verstappen vs. Ocon

Radikális orrkúppal érkezik Barcelonába a McLaren

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

Radikális fejlesztésű orrkúppal érkezik a hétvégi Spanyol Nagydíj helyszínére, Barcelonába a McLaren Forma-1-es csapata.

A brit istálló a riválisok csapatok többségéhez hasonlóan komoly újításokat vonultat majd fel – a csapatnál optimisták, főleg azok után, hogy a téli problémák miatt kissé megcsúsztak az idei versenyautó fejlesztésével.

Az F1VILÁG értesülései szerint a McLaren új szárnyakkal, úgynevezett bargeboardokkal, padlólemezzel, illetve oldalszekrénnyel érkezik Barcelonában. A legnagyobb változás pedig az autó orrkúpján lesz észrevehető.

Az Auto Motor und Sport című német szaklapnak nyilatkozva a McLaren egyik bennfentese elárulta: „Télen két munkacsoport dolgozott.”

„Az egyik feladata az alap tesztautó volt a Renault-motorral, miközben a másik az aerodinamikai koncepción tevékenykedett. De ezt addig vissza kellett tartani, amíg nem készült el az új orrkúp.”

„Az autó orra és az első szárny határozza ugyanis meg, mi történik az autó hátsóbb fertályán.”

A McLarennél egyébként először B-autót emlegettek, aztán Eric Boullier versenyigazgató igyekezett csitítani a kedélyeket.

„Ez a fejlesztési csomag része az egész éven át tartó fejlesztésünknek, amit – mint mindig –, most is a szezon utolsó versenyéig folytatunk majd” – mondta a szakember.

Úgy tudni, a McLaren hasonló orrkúppal gurulhat majd pályára Barcelonában, mint amilyet a Mercedes és a Force India is használ.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Friss hírek