Räikkönen: A Ferrari magát is meglepte idén - F1VILÁG.HU

Räikkönen: A Ferrari magát is meglepte idén

HIRDETÉS

A Ferrari csapatát is meglepte az elmúlt versenyeken nyújtott remek teljesítmény – ezt nyilatkozta a minap Kimi Räikkönen, aki hasonlóan jó folytatásban bízik.


A Ferrari csapatát is meglepte az elmúlt versenyeken nyújtott remek teljesítmény – ezt nyilatkozta a minap Kimi Räikkönen, aki hasonlóan jó folytatásban bízik.

Habár a Japán Nagydíjon a maranellói gárda versenyzői nem tudták tartani a lépést a Mercedesekkel, azt megelőzően, Szingapúrban Sebastian Vettel nyerni tudott.

Szuzukában a német harmadik, Räikkönen pedig negyedik lett, a finn pedig a futam után azt mondta, autója idén még nem volt olyan jó, mint a Japán Nagydíjon.

Räikkönen most úgy nyilatkozott, előrelépéseket kell tenniük annak érdekében, hogy a Pirelli keményebb keverékeit is jól tudják használni.

„A gumik mindenki számára ugyanazon, nekünk pedig működésre kell bírnunk őket” – fogalmazott a Ferrari versenyzője.

„A vonalvezetéstől függően egy-egy pálya sokkal nehezebb számunkra, és pontosan tudjuk, melyek lesznek ezek a helyszínek. De az az igazság, hogy magunkat is megleptük. Számítottunk rá, hogy Monza jóval nehezebb lesz, mégis elég jók voltunk ott. Szuzuka nem volt túl rossz, még ha tudtuk is, hogy nem az lesz a kedvenc helyszínünk.”

„De ez mutatja, hogy jól végezzük a dolgunkat és fejlődünk. Tovább dolgozunk ezeken a dolgokon, tudjuk, mik a gyengeségeink, de az év ezen szakaszában korlátozottak a lehetőségeink.”

„Meggyőződésem, hogy továbbra is lépésről-lépésre fejlődünk majd, és jövőre még jobb formában leszünk.”

„Nyilván nem ideális a harmadik és negyedik helyeken végezni, de tudtuk, hogy nem Szuzukában leszünk a legerősebbek. Szóval úgy hiszem, elégedettnek kell lennünk. Mi voltunk a második legjobb csapat és folyamatosan fejlődünk, jó irányba haladunk.”

Hirdetés

„Van még tennivaló, de jól végezzük a munkánkat. Biztos vagyok benne, hogy lesznek még olyan pályák, melyeken nehezebben boldogulunk, és lesznek helyszínek, amelyeken jobbak leszünk, de ez része annak, hogy próbálunk javítani minden területen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!