Raikkönen: A Ferrari megoldotta a problémákat - F1VILÁG.HU

Raikkönen: A Ferrari megoldotta a problémákat

HIRDETÉS

Kimi Raikkönen biztos benne, hogy a Ferrari megoldotta a megbízhatósági problémákat, miután Budapesten Massa, Valenciában pedig ő volt kénytelen idő előtt feladni a küzdelmet a V8-as erőforrás meghibásodása miatt.

Kimi Raikkönen biztos benne, hogy a Ferrari megoldotta a megbízhatósági problémákat, miután Budapesten Massa, Valenciában pedig ő volt kénytelen idő előtt feladni a küzdelmet a V8-as erőforrás meghibásodása miatt.

Felipe Massa már a zsebében érezhette a futamgyőzelmet, mikor három körrel a leintés előtt felrobbant autójának motorja a célegyenesben a Hungaroringen, két hétre rá pedig Kimi Raikkönennek kellett kiállnia – szintén a motor meghibásodása miatt – Valenciában.

Azonban Raikkönen magabiztosan várja a hétvégi Belga Nagydíjat, mert meggyőződése, hogy csapata sikeresen megoldotta a megbízhatósági problémákat.

“Úgy gondolom, hogy tudjuk, mi volt a probléma, többé-kevésbé az volt a gond, mint Felipe motorja esetében” – mondta Raikkönen a csütörtöki sajtótájékoztatón Spában. “Ilyen nem fordulhat elő többet, de biztos vagyok benne, hogy a csapat megoldotta a problémát, és minden rendben lesz a hétvégi versenyen.”

A világbajnoki címvédő azonban bevallotta, keményen kell még dolgoznia, hogy visszatérjen nyerő formájához, különösen azok után, hogy igen gyengén szerepelt az elmúlt versenyeken.

Raikkönen úgy érzi, hogy bár sikerült előrelépést elérnie a múlt heti teszten Monzában, még korai lenne jóslatokba bocsátkozni a hétvégi futam végkimenetelét illetően.

“Egyértelmű, hogy nem úgy sikerültek az elmúlt versenyek, ahogy arra számítottunk, azonban nem ez volt az első ilyen alkalom, és ez még nem a világ vége” – mondta a finn pilóta, aki az elmúlt három Belga Nagydíjat zsinórban megnyerte.

“Keményen dolgozunk azon, hogy megoldjuk a problémákat, és remélhetőleg találtunk is valamit, így hamarosan visszatérhetünk oda, ahol lennünk kellene. A dolgok rosszul alakultak, volt néhány elég gyenge versenyünk, de bízom benne, hogy ez a hétvége jól fog alakulni, és visszatérhetünk az élre.”

“Rengeteg mindent kipróbáltam, és elégedett is vagyok az autóval, azonban mindig óvatosan kell kezelni a teszteket. Lehetsz jó, aztán a következő pályán, más körülmények között visszaeshetsz arra a szintre, ahol korábban voltál. Még túl korai a versenyről beszélni. A tesztek után optimisták vagyunk, de majd meglátjuk, mi lesz.”

Raikkönen azt is bevallotta, hogy egyáltalán nem lenne meglepve, ha be kellene állnia csapattársa, Felipe Massa mögé, és segítenie kellene neki megnyerni a bajnokságot, különösen akkor, ha a brazil versenyző tovább folytatja szárnyalását.

Hirdetés

A Ferrari finn bajnoka azonban hozzátette, bízik benne, hogy az utolsó versenyig harcban maradhat a vb-címért folytatott küzdelemben.

“Akár meg is történhet, minden azon múlik, miként alakulnak a következő versenyek, és hogyan állunk a szezon végén. Azonban bízom benne, hogy az utolsó versenyekig harcban leszünk a bajnoki címért, ugyanis ez minden vágyunk” – tette hozzá Raikkönen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!