Räikkönen: A Ferrari nincs távol a Mercedestől - F1VILÁG.HU

Räikkönen: A Ferrari nincs távol a Mercedestől

HIRDETÉS

Kimi Räikkönen úgy gondolja, hogy a Ferrari gyenge szezonkezdése még nem a világ vége, és csapata jóval közelebb van a Mercedeshez, mint azt az eredmények mutatják.


Kimi Räikkönen úgy gondolja, hogy a Ferrari gyenge szezonkezdése még nem a világ vége, és csapata jóval közelebb van a Mercedeshez, mint azt az eredmények mutatják.

A Ferrari komoly reményekkel vágott neki az idei szezonnak, azonban eddig úgy tűnik, nem tudja megszorongatni a nagy rivális Mercedest, hiszen az első négy versenyen mindig csak egyik versenyzője tudott a dobogóra állni és csak Kínában fejezte be mindkét autó a futamot.

A konstruktőrök versenyében sem áll túl jól az olasz alakulat, mert bár a második helyen tanyázik, lemaradása igen jelentő, 76 pontja van csak a Mercedes 157 pontjához képest, jóllehet Räikkönen szerint ez még semmit nem jelent.

„Ha megnézzük, mennyi pont kiadó még az idei évben, akkor még sehol nem vagyunk” – mondta a finn pilóta az újságíróknak Barcelonában.

„Minden egyes versenyhétvégén a legjobb tudásunkat nyújtjuk, és utólag mindig könnyű okosnak lenni, de eddig ennyit sikerült elérnünk az idei évben. Természetesen jobb munkát is tudunk végezni, és jobb eredményeket akarunk elérni.”

„A cél az, hogy minden egyes futamon a két autó az élen legyen, és azt gondolom, hogy a téli időszak alatt nagyon jó munkát végeztünk. Természetesen még nem vagyunk ott, ahol lenni szeretnénk, és nem tudunk mindig harcolni a Mercedesekkel.”

„Azonban nem gondolnám azt, hogy olyan távol állunk, mint azt az eredmények mutatják, és ha jobban megvizsgáljuk a helyzetet, mik történtek egyes versenyeken, akkor a kép teljesen más.”

„Van még mit csinálnunk, azonban egyáltalán nem tragikus a helyzet” – tette hozzá Räikkönen, aki csapattársával, Sebastian Vettellel együtt számos megbízhatósági problémával küszködött már idén és az első körös balesetek sem úszták meg mindig.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!