Raikkönen: A Ferrarinak tanulnia kell a hibákból - F1VILÁG.HU

Raikkönen: A Ferrarinak tanulnia kell a hibákból

HIRDETÉS

Kimi Raikkönen elmondta, a Ferrarinak tanulnia kell az idei évben elkövetett hibáiból, hogy egy sokkal erősebb csapatként vághasson neki a következő idénynek a Forma-1-ben.

Kimi Raikkönen elmondta, a Ferrarinak tanulnia kell az idei évben elkövetett hibáiból, hogy egy sokkal erősebb csapatként vághasson neki a következő idénynek a Forma-1-ben.

A világbajnoki címvédő borzalmasan szerepelt az idei évben, így már az esélytelenek nyugalmával várhatja a hétvégi szezonzáró Brazil Nagydíjat.

Raikkönen mindössze két futamgyőzelmet aratott az idei esztendőben, legutóbb pedig az áprilisban megrendezett, az európai szezon nyitóállomásának helyet adó Spanyol Nagydíjon állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

A finn pilóta elmondta, nem szabad csüggedniük, tanulniuk kell a hibákból, hogy elkerüljék a problémákat a 2009-es idényben.

“Nincs sok pozitív dolog, amit elértem az elmúlt szezon során” – mondta Raikkönen. “Minden egyes részletet meg kell vizsgálnunk, hogy megtudjuk, mi is történt pontosan. Tanulnunk kell a hibáinkból, hogy javítani tudjunk mindenen a következő évre.”

“Azonban most teljes erőbedobással a 2008-as szezon utolsó állomására kell fókuszálnunk.”

“Rengeteg új szabály kerül bevezetésre a következő szezonban, és nagyon keményen kell dolgoznunk a téli időszakban. Nem tudtam megnyerni a bajnoki címet az idei évben, de mindenkit biztosíthatok afelől, hogy azt ismét megpróbálom jövőre.”

Ami pedig a szezonzárót illeti, a finn pilóta úgy gondolja, hogy a McLaren kemény ellenfele lesz a Ferrarinak Brazíliában, ahol Felipe Massa mindent megtesz majd azért, hogy felvegye a harcot Lewis Hamiltonnal, és lemásolva csapattársa tavalyi manőverét, elhappolja előle a vb-címet.

“A pénteki edzésekig várnunk kell azzal, hogy meglássuk, milyenek az esélyeink. Nem lesz könnyű a McLarennel az időmérőn” – magyarázta Raikkönen.

“Az elmúlt két versenyen már sokkal jobban éreztem magam a Q3-ban, mikor nehezebb volt az autó. Fontosnak tartom, hogy higgy az autódban, és a lehető legkeményebben támadj, mert ez hoz különbséget.”

Hirdetés

“Bízom benne, hogy megtaláljuk a megfelelő beállításokat. Az idény elején jól mentek a dolgok, de aztán talajt vesztettünk, és nem tudtunk visszatérni a helyes útra. Nagyon hosszú volt a szezon, már alig várom a szünetet” – tette hozzá Kimi, aki azonban nem pihenhet túl sokat, hiszen a Ferrari egy nagyon intenzív tesztprogramot szán neki a télre.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!