Räikkönen a Ferrarira mutogat korai kiesése miatt - F1VILÁG.HU

Räikkönen a Ferrarira mutogat korai kiesése miatt

HIRDETÉS

Kimi Räikkönen úgy gondolja, hogy a Ferrari gyatra kommunikációjának áldozatává esett az Osztrák Nagydíj időmérő edzésén, ahol már az első etapban búcsúznia kellett.


Kimi Räikkönen úgy gondolja, hogy a Ferrari gyatra kommunikációjának áldozatává esett az Osztrák Nagydíj időmérő edzésén, ahol már az első etapban búcsúznia kellett.

A finn versenyző állítása szerint a Ferrari elfelejtette informálni őt arról, hogy változtatott a tervén, és nem lesz elég ideje három mért kört teljesítenie az időmérő első szakaszában.

Ennek eredményeképpen Räikkönen teljesített egy gyors kört, majd lassított, hogy egy újabb mért körre felérjen, ám erre már nem volt elég ideje, így csak a 18. lett, miközben csapattársa, Sebastian Vettel a harmadik helyre hozta be a másik Ferrarit.

„Kaptam némi információt, de ezek falsak voltak” – mondta a finn pilóta csalódottan.

„Pontosan azt tettem, amit mondtak korábban. Egyszer sem kaptam olyan információt, miszerint az eredeti terv nem tartható, így egy teljes mért kört eldobtunk.”

„Az eredeti elképzelés az volt, hogy lesz három gyors köröm, aztán vélhetően túl későn engedtek ki a pályára, így már nem volt időm a három körre, de erről senki nem informált engem, ez pedig nagyon sokba került nekünk.”

„Követtem az eredeti tervet, volt egy pont, mikor változott a terv, de erről én nem értesültem.”

Räikkönen azt is elmondta, hogy egészen az időmérőig remekül alakult a hétvégéje, és továbbra is bizakodó, jóllehet tudja, hogy a középmezőnyből indulva nem lesz egyszerű a dolga a versenyen.

„Természetesen nem ideális a helyzet, sokkal előrébb is lehetnék” – folytatta. „Az élen harcolhattunk volna, de a legjobbat fogom nyújtani a vasárnapi megmérettetésen.”

Hirdetés

„Vannak hosszú egyenesek, de van két nagyon trükkös kanyar, így a középmezőnyben sokkal nagyobb az esély arra, hogy valami történni fog az első két kanyarban, így nagyon kell figyelnem.”

„Majd meglátjuk, miként alakul a vasárnap. Egészen eddig nagyon jó volt minden. Az autó jól kezelhető , és biztos vagyok benne, hogy jó munkát fogunk tudni végezni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Räikkönen a Ferrarira mutogat korai kiesése miatt
Az F1-es Kínai Nagydíj sprintfutamának rajtrácsa
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!