Raikkönen a Ferraritól megy nyugdíjba - F1VILÁG.HU

Raikkönen a Ferraritól megy nyugdíjba

HIRDETÉS

Kimi Raikkönen ismét megerősítette, hogy a Ferrari lesz az utolsó csapata a Forma-1-ben, de hozzátette, ez nem azt jelenti, hogy jelenlegi szerződése lejárta után, azaz 2010-ben biztosan búcsút int a királykategóriának.

Kimi Raikkönen ismét megerősítette, hogy a Ferrari lesz az utolsó csapata a Forma-1-ben, de hozzátette, ez nem azt jelenti, hogy jelenlegi szerződése lejárta után, azaz 2010-ben biztosan búcsút int a királykategóriának.

Az egykori világbajnok már korábban is célzott arra, hogy nem szándékozik más csapathoz igazolni, és a Ferrari versenyzőjeként szeretne visszavonulni.

Raikkönen legutóbbi interjújában ismét megerősítette mindezt, azonban egyelőre nem foglalkoztatja különösebben a téma, hiszen két évig még biztosan a Forma-1 aktív résztvevője.

“Majd meglátjuk, hogy két év múlva még élvezem-e azt, amit csinálok, vagy más irányba szeretnék lépni. Azonban egy biztos, a Ferrari lesz az utolsó csapatom, ami viszont nem feltétlenül jelenti azt, hogy 2010-ben visszavonulok” – mondta a finn pilóta a Corriere della Sera-nak.

Raikkönen a múlt héten egy intenzív tesztprogramot hajtott végre az Európától távoli Bahreinben, ahol először volt lehetősége melegebb időjárási körülmények között, száraz pályán kipróbálni az F60-as versenygépet.

“Nagyon jó tesztprogramot teljesítettünk” – mondta az egykori bajnok. “Egy kiváló első lépés volt, minden jól működött. Ami a slick gumikat illeti, szinte ugyanolyanok voltak, mint mikor a régi autóval kipróbáltam azokat még karácsony előtt.”

“Fogalmam nincs arról, miként dolgozik a többi csapat. Eddig a köridők nagyon együtt vannak, de a tesztek alatt más gumikat használnak, és különböző dolgokat próbálgatnak, a csapatok, melyek eredményessége csak később derül ki. Azonban nem érdekel, min dolgoznak a többiek, egyáltalán nem aggódom miattuk. Csakis magunkra fókuszálok.”

Raikkönen, akinek nem sikerült túl jól a tavalyi éve, amit az is bizonyít, hogy mindössze két futamgyőzelmet aratott, nem foglalkozik különösebben a múlttal, minden erejével az idei évre koncentrál, mikor mindent megtesz majd azért, hogy ismét harcba szállhasson a bajnoki címért.

A finn versenyző elmondta, hogy már most sokkal jobban érzi magát az idei autóban, mint a tavalyi modellben.

“Még túl korai erről beszélni, azonban egy biztos, nagyon jól érzem magam az autóban” – mondta Raikkönen. “Mindig tanulsz a hibáidból, azonban nem igazán érdekel, hogy megértsem a tavalyi évet: azon már ugysem tudsz változtatni. Sokkal inkább szeretek arról beszélni, hogy mit tudunk csinálni idén.”

Hirdetés

A Ferrari versenyzője továbbá azt is elmondta, nem készül visszavágásra a tavalyi évben elszenvedett vereségért, csakis arra összpontosít, hogy a tudása legjavát nyújtsa idén.

“Célom az, hogy a legjobb tudásomat nyújtsam az idei szezonban. Mindenki tudja, mire vagyunk képesek, és célunk természetesen az, hogy megszerezzük a bajnoki címet. Rengeteg dolog kell ahhoz, hogy ez sikerüljön, és itt nem csak kimondottan a szerencséről beszélek.”

“Azonban egyelőre erre nem gondolok: jó munkát akarok végezni a teszteken, erősen akarom kezdeni az évet, és jól akarok szerepelni az első versenyeken” – tette hozzá Raikkönen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!