Raikkönen: A harmadik hely volt a maximum - F1VILÁG.HU

Raikkönen: A harmadik hely volt a maximum

HIRDETÉS

A Ferrari finn pilótája, Kimi Raikkönen úgy gondolja, hogy a harmadik hely volt a maximum, amit elérhettek az Olasz Nagydíjon, így elégedett, hogy felállhatott a dobogóra csapata hazai versenyén.

A Ferrari finn pilótája, Kimi Raikkönen úgy gondolja, hogy a harmadik hely volt a maximum, amit elérhettek az Olasz Nagydíjon, így elégedett, hogy felállhatott a dobogóra csapata hazai versenyén.

Az egykori világbajnok a harmadik helyről vágott neki a mai versenynek, és hibrid rendszerének köszönhetően, az első kanyart a második helyen vette be.

A finn pilóta azonban nem érezhette magát biztonságban, mert végig hatalmas nyomás alatt tartotta Adrian Sutil a Force Indiával.

Raikkönen tartotta pozícióját a némettel szemben, de tudta, hogy esélye sincs megverni az előtte autózó Lewis Hamiltont, aki az utolsó körben csúnyán összetörte autóját, mellyel megörökölte tőle a harmadik helyet.

“Ajándékba kaptuk a harmadik helyet, de ez nem számít” – mondta a finn pilóta a verseny utáni sajtótájékoztatón. “Nem tökéletes pozíció számomra és a csapat számára, de legalább értékes pontokat szereztünk, amikre szükségünk is volt.”

“Mindent kihoztunk az autóból a hétvégén, és boldog vagyok, hogy felállhattam a dobogóra, különösen a rajongók miatt. A harmadik hely jobb, mint a negyedik.”

“Továbbra is keményen fogunk hajtani, tudjuk, hogy néhány autó gyorsabb nálunk, de talán lesznek olyan versenyek, ahol ismét harcba tudunk szállni a győzelemért. Minden jól alakult számunkra, a csapat kiváló munkát végzett.”

Raikkönen utolsó kiállása alkalmával kis híján pozíciót vesztett Sutillal szemben, mikor idő előtt indult el, ám mivel a német is hibázott, nem változott a sorrend.

Az érintett így látta belülről az esetet: “Siettem, hogy minél előbb kilőhessek. A nyalókás ember megmozdult, egy picit felemelte a nyalókát, majd ismét letette. Szerencsére a töltőcső már nem volt az autóhoz csatlakoztatva, vesztettünk némi időt, de nem olyan sokat.”

“Azonban nem tudtuk volna megverni a McLarent a boxban, de magunk mögött tartottuk a Force Indiát. A végén viszont nem is volt jelentősége ennek.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!