Räikkönen: A jó gumikezelés nagyon fontos lesz - F1VILÁG.HU

Räikkönen: A jó gumikezelés nagyon fontos lesz

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari korábbi világbajnoka, Kimi Räikkönen azt mondja, az időjárás komoly szerepet játszik majd a hétvégi Német Nagydíjon. A finn szerint szoros küzdelem várható a három élcsapat között.

A „Jégember” az 5. legjobb időt érte el a pénteki edzésnapon, csapata, a Ferrari pedig számos újítást pályára vitt Hockenheimben, és igyekezett minél jobban megérteni a Pirelli abroncsait.

Ez utóbbinak komoly jelentősége lehet – pláne a változó időjárási körülmények miatt. Szombatra ugyanis esőt jósolnak, vasárnap pedig ismét száraz pálya fogadhatja az F1-es mezőnyt.

„A pénteki az egyetlen nap, amit tesztelésre tudunk használni, arra, hogy kipróbáljunk sok mindent, eltérő megoldásokat” – mondta a rutinos versenyző.

„Teljesen szokványos nap volt, este pedig alaposan kielemezzük majd a ma tanultakat, és összerakjuk a dolgokat az időmérőre. A szombati körülmények eltérőek lehetnek, ez pedig még inkább megnehezíti a dolgot.”

„Ha vasárnap az időjárás olyan meleg lesz, mint ma, az komoly kihívást jelent majd a gumik szempontjából – akárcsak Ausztriában, ahol a határon voltunk velük –, és aki a legjobban bánik velük, az előnybe kerül.”

Räikkönen azt mondja, a pénteken látottak alapján a Mercedes és a Red Bull is ütőképes lesz.

„Eddig a legtöbb helyszínen erősek voltunk, majd meglátjuk, hogy alakul itt – elég szorosnak tűnik.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!