Verstappen vs. Ocon

Räikkönen: A legjobb csapat lett bajnok idén

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Elismerően nyilatkozott a Mercedes 2018-as teljesítménye kapcsán Kimi Räikkönen.

A Ferrari versenyzője a 3. helyen ért célba a vasárnapi Brazil Nagydíjon, és bár elmondása szerint remek versenyt futottak, végül ez is kevés volt ahhoz, hogy életben tartsák esélyeiket a konstruktőri bajnokságban.

Räikkönen elárulta, élvezte az interlagosi futamot, a Ferrari autója pedig kiválóan működött végig.

„Igazán izgalmas verseny volt” – mondta a finn versenyző.

„Remek csatákat vívtunk, és az autó is kiválóan működött a futam során. A tempó ott volt, és nem voltak különösebb gondjait. Az első szett gumi igazán jó volt a rajtnál, nagyon elégedett voltam, de aztán egy kicsit tönkretettem őket, miközben próbáltam megelőzni a Mercedest.”

„Amint gumit váltottunk, az autó teljesen rendben volt: lényegében tudtuk, hogy amint kiállunk, meg tudjuk előzni őket. Ezután is nagyon jó volt az autó viselkedése, de akkor már túl késő volt, mert túl sokáig tartott, mire odaértünk.”

Räikkönen hozzátette, ezúttal a Ferrari taktikája is jól működött.

„Ami a taktikát illeti, azt csináltuk, amiről azt gondoltuk, hogy a legjobb lesz számunkra. Mindig vitázhatunk sok mindenről, de ma a legtöbbet hoztuk ki belőle. Nyilván nem ez a legjobb eredmény, de nem hiszem, hogy szerepelhettünk volna jobban. Nem hibáztunk, és keményen küzdöttünk.”

A 2007-es év legjobbja azt mondja, el kell ismerniük, a Mercedes jobb volt náluk idén.

„Ami a konstruktőri bajnokságot illeti: tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz. Mindent megtettünk, de sajnos ez sem volt elég. A legjobb csapat nyert idén – így megy ez.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ez volt a Ferrari legnagyobb problémája Ausztráliában

A Ferrari Forma-1-es csapata mindent megtesz azért, hogy a soron következő versenyre megoldja azokat a problémákat, melyek miatt versenyzői nem tudtak harcba szállni a 2019-es szezon első futamán, az Ausztrál Nagydíjon.

Gyáva volt a Ferrari a leggyorsabb körhöz

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto elárulta, nem merték bevállalni, hogy kihívják a bokszba Charles Leclerc-t a verseny végén azért, hogy friss gumikkal megfuthassa a leggyorsabb kört, ezáltal bezsebelje a plusz 1 pontot.

Räikkönen: Nem voltak komoly elb*szásaink

Váratlan probléma miatt kellett a tervezettnél korábban kiállnia Kimi Räikkönennek a 2019-es Forma-1-es szezon idénynyitó versenyén, az Ausztrál Nagydíjon.

Friss hírek