Verstappen vs. Ocon

Räikkönen: A Lotus javult az elmúlt hetekhez képest

A Lotus Romain Grosjean esetében csúnyán eltaktikázta az indiai kvalifikációt, de Kimi Räikkönen mindent ki tudott hozni magából, ami a 6. rajtkockát eredményezte számára.


A Lotus Romain Grosjean esetében csúnyán eltaktikázta az indiai kvalifikációt, de Kimi Räikkönen mindent ki tudott hozni magából, ami a 6. rajtkockát eredményezte számára.

Räikkönen rezignáltan nyugtázta az eredményt, és szokásához híven nem nyújtotta hosszúra a versennyel kapcsolatos esélylatolgatást sem.

„Nem alakult ideálisan az időmérő, még mindig volt némi alulkormányozottság, de az autó már egyértelműen jobb volt összességében, mint tegnap”- ragadta meg az időmérő pozitívumát a finn, aki a többséghez hasonlóan a lágy gumikon futott a Q3-ban.

„Az időmérőn egy körön kell jól bánni a gumikkal, most ott vagyunk, ahol vagyunk. Meglátjuk, mi történik majd holnap, mindent beleadok, ami csak telik tőlem”- sütött el néhány közhelyet Räikkönen.

„Összességében az autó valamivel jobbnak tűnik, mint a legutóbbi versenyeken. Azonban még mindig nem vagyunk ott, ahol lenni akarunk, de valamicskét javult a helyzet.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen: Nem voltak komoly elb*szásaink

Váratlan probléma miatt kellett a tervezettnél korábban kiállnia Kimi Räikkönennek a 2019-es Forma-1-es szezon idénynyitó versenyén, az Ausztrál Nagydíjon.

Räikkönen: Whiting nagyszerű ember volt

Az Alfa Romeo versenyzője, Kimi Räikkönen Ausztráliában elárulta, kiváló kapcsolatot ápolt a Forma-1 korábbi versenyigazgatójával, Charlie Whitinggal.

Räikkönen: Én sosem vagyok izgatott

Kimi Räikkönennek egyelőre fogalma sincs, hogy az Alfa Romeo hol áll a többi csapathoz képest az F1-es Ausztrál Nagydíj első két szabadedzése alapján.

Räikkönen: A bulizásnak hála jobb versenyző lettem

Korábban híres volt a tivornyákról, a féktelen bulizásról, Kimi Räikkönen azonban ma már kétgyermekes családapaként vesz részt a Forma-1-es világbajnokság küzdelmeiben. A Beyond The Grid című podcast legújabb epizódjában a finn versenyző elárulja, laza életstílusa mennyire segítette őt pályafutása során.

Friss hírek