Verstappen vs. Ocon

Räikkönen: A Lotus tudja, miért nem állapodtunk meg

Addig nem folytatja a tárgyalásokat a jövő évről jelenlegi csapatával, a Lotusszal Kimi Räikkönen, amíg választ nem kap a folytatással kapcsolatos kérdéseire.


Addig nem folytatja a tárgyalásokat a jövő évről jelenlegi csapatával, a Lotusszal Kimi Räikkönen, amíg választ nem kap a folytatással kapcsolatos kérdéseire.

Miután a Red Bull Racing hétfőn bejelentette, hogy az év végén távozó Mark Webber helyét Daniel Ricciardo veszi át, Räikkönen jó eséllyel 2014-ben is a Lotusnál folytatja Forma-1-es pályafutását.

A finn pilótának azonban feltételei vannak: versenyképes autót szeretne, továbbá azt, hogy csapata megfelelő anyagi és technikai forrásokkal rendelkezzen ahhoz, hogy az egész szezon során fejleszteni tudjon.

Az enstone-i gárda nemrégiben hozott tető alá egy megállapodást az Infinity Racing nevű vállalattal, az üzletet azonban még nem véglegesítették.

Räikkönen csütörtökön, Monzában elárulta, egyelőre megrekedtek a tárgyalások csapatával a folytatásról, hiszen válaszokat akar a jövő évvel kapcsolatban.

„Pontosan tudják, mi az oka annak, hogy nem haladunk előre, és amíg nem rendezik ezeket a kérdéseket, nem tudunk a jövő évről beszélni” – szögezte le Räikkönen. „Ilyen egyszerű az egész. Pontosan tisztában vannak az okokkal.”

A 2007-es év világbajnoka elárulta azt is, nem érte meglepetésként, hogy a Red Bull a Toro Rosso versenyzőjét, Daniel Ricciardót választotta Webber utódjának.

„Nem hiszem, hogy bármi is rosszul ment volna a tárgyalások során. Egyszerűen csak valami mást szerettek volna. Kérdezzék meg őket, én nem tudom! De igazából nem is nagyon érdekel. Rendben van, nem először történik ilyen. Olykor egyeztetünk valakivel, és egyszerűen nem működik a dolog.”

A pletykák szerint Räikkönen számára akár volt csapata, a Ferrari is opció lehet – bár viharos körülmények között távozott 2009-ben, a finn versenyző nem tartja kizártnak, hogy visszatér Maranellóba.

„Soha nem volt ellentétem senkivel, persze a múltban bizonyos dolgok alakulhattak volna másképp is” – magyarázta a „Jégember”. „Nemcsak a Ferrarinál, hanem több más csapatnál is.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen: Nem voltak komoly elb*szásaink

Váratlan probléma miatt kellett a tervezettnél korábban kiállnia Kimi Räikkönennek a 2019-es Forma-1-es szezon idénynyitó versenyén, az Ausztrál Nagydíjon.

Räikkönen: Whiting nagyszerű ember volt

Az Alfa Romeo versenyzője, Kimi Räikkönen Ausztráliában elárulta, kiváló kapcsolatot ápolt a Forma-1 korábbi versenyigazgatójával, Charlie Whitinggal.

Räikkönen: Én sosem vagyok izgatott

Kimi Räikkönennek egyelőre fogalma sincs, hogy az Alfa Romeo hol áll a többi csapathoz képest az F1-es Ausztrál Nagydíj első két szabadedzése alapján.

Räikkönen: A bulizásnak hála jobb versenyző lettem

Korábban híres volt a tivornyákról, a féktelen bulizásról, Kimi Räikkönen azonban ma már kétgyermekes családapaként vesz részt a Forma-1-es világbajnokság küzdelmeiben. A Beyond The Grid című podcast legújabb epizódjában a finn versenyző elárulja, laza életstílusa mennyire segítette őt pályafutása során.

Friss hírek