Verstappen vs. Ocon

Räikkönen: A mai F1-ben a gumik minősége problémás

Fotó: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen, a Ferrari pilótája szerint a jelenlegi F1-es abroncsok „nem olyanok, mint kellene”, és a minőségük is rosszabb, mint néhány évvel ezelőtt…

Räikkönen szerint nem tesz jót a sportnak, hogy jelenleg csak egyetlen gyártó szállít abroncsokat a Forma-1-be, és a Pirelli is „egy kaptafára” gyártja őket.

A finn pilóta szerint érthető a költségcsökkentés, azonban a minőségen akkor is javítani kellene a jövőben.

„Őszintén, a gumik szerintem nem elég jók. Ugyanolyan szinten vannak, mint a Bridgestone vagy a Michelin idejében. Akkor harcoltunk egymás ellen, és az abroncsok minősége sokkal jobb volt” – mondta Räikkönen.

„Mi diktálhattunk, hogy ilyen vagy olyan gumit szeretnénk – ők pedig megcsinálták. Természetesen ez sokkal drágább volt, sok pénzt adtak ki erre. Most egy gumit készítenek, ami vagy jó vagy rossz, de nincs konkurenciaharc.”

„Nincs többé szükség arra, hogy drága pénzért megépítsék a legjobb gumit. Ez viszont hat a minőségre” – folytatta a Ferrari pilótája. „Ma már nem olyan a minőség, mint kellene. De ezzel együtt kell élnünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen már a kavicságyban az F1-es teszten

Délelőtt 9 órakor megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai a spanyolországi Barcelonában. Az előszezonban összesen 8 napon át körözhetnek majd a katalán fővárosban. Kimi Räikkönen pár perc után a sóderágyba csúszott.

Lehullt a lepel Räikkönenék új autójáról!

Hétfőn reggel a barcelonai versenypálya bokszutcájában mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo Racing. A C38-as kódjelű versenyautóval idén Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi versenyezhet majd.

Ma lehull a lepel Räikkönen új F1-eséről

Az első barcelonai teszt reggelék mutatja be hivatalosan 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo. Az új géppel Kimi Räikkönen rögtön meg is kezdi a munkát.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Friss hírek