Verstappen vs. Ocon

Räikkönen a módosított gumik miatt küszködik

A Lotus pályaműveletekért felelős igazgatója, Alan Permane meg van győződve arról, Kimi Räikkönen elmúlt időszakbéli küszködése leginkább a Pirelli módosított abroncsainak köszönhető.


A Lotus pályaműveletekért felelős igazgatója, Alan Permane meg van győződve arról, Kimi Räikkönen elmúlt időszakbéli küszködése leginkább a Pirelli módosított abroncsainak köszönhető.

Räikkönen az elmúlt nyolc alkalomból hatszor kikapott csapattársától, Romain Grosjeantól az időmérőn, a múlt hétvégi Japán Nagydíjon pedig a francia volt az, aki harcba tudott szállni a győzelemért a Red Bullokkal.

Alan Permane szerint Räikkönen azért nem tudja hozni korábbi remek formáját, mert egész egyszerűen küszködik azokkal a 2012-es specifikációjú gumikkal, melyeket a mezőny a magyarországi hétvége óta használ.

„Nem tetszik neki az, ahogy az autó eleje viselkedik” – mondta a Lotus pályaműveletekért felelős igazgatója az AUTOSPORT-nak.

„Egyszerűen nem tetszik neki a kanyarokban. Nem tud elég élesen fordulni. Ha pedig túlerőlteti, elveszíti a tapadást hátul. Egyszerűen még nem barátkozott meg ezzel. De szépen lassan megbirkózik vele. Romain számára viszont most nincs megállás, ez is biztos.”

Permane szerint Räikkönen és Grosjean között azért tűnik olyan nagynak a különbség, mert jelenleg rendkívül szoros a Forma-1 mezőnye – egy kis lemaradás az időmérőn komoly pozícióbeli eltérést jelenthet.

„A versenyek tekintetében Kiminek nincs gondja a gumikkal. Szingapúrban a 13. helyre kvalifikálta magát, Koreában a kilencedre, mégis kétszer dobogóra állt. De ez nem történik meg minden héten. Nem támaszkodhatunk mindig a biztonsági autóra. Jobb időmérőkre van szükségünk, és ez az, amivel jelenleg megszenved.”

„Japánban jobb volt már a helyzet. Három tizedre volt Romaintól, de ez a három tized öt rajtkockányi különbséget jelentett. Ennyire szoros volt. Normális esetben ez két-három rajthelyet jelent.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen: Nem voltak komoly elb*szásaink

Váratlan probléma miatt kellett a tervezettnél korábban kiállnia Kimi Räikkönennek a 2019-es Forma-1-es szezon idénynyitó versenyén, az Ausztrál Nagydíjon.

Räikkönen: Whiting nagyszerű ember volt

Az Alfa Romeo versenyzője, Kimi Räikkönen Ausztráliában elárulta, kiváló kapcsolatot ápolt a Forma-1 korábbi versenyigazgatójával, Charlie Whitinggal.

Räikkönen: Én sosem vagyok izgatott

Kimi Räikkönennek egyelőre fogalma sincs, hogy az Alfa Romeo hol áll a többi csapathoz képest az F1-es Ausztrál Nagydíj első két szabadedzése alapján.

Räikkönen: A bulizásnak hála jobb versenyző lettem

Korábban híres volt a tivornyákról, a féktelen bulizásról, Kimi Räikkönen azonban ma már kétgyermekes családapaként vesz részt a Forma-1-es világbajnokság küzdelmeiben. A Beyond The Grid című podcast legújabb epizódjában a finn versenyző elárulja, laza életstílusa mennyire segítette őt pályafutása során.

Friss hírek