Verstappen vs. Ocon

Räikkönen: A sanghaji pálya kedvezhet nekünk

Nem csak aerodinamikai, de komoly motorikus kihívásokat is támaszt a Forma-1-es Kínai Nagydíj helyszíne, a sanghaji versenypálya – árulta el a Lotus istálló világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen, aki öt esztendővel ezelőtt nyerni is tudott az ázsiai országban.


Nem csak aerodinamikai, de komoly motorikus kihívásokat is támaszt a Forma-1-es Kínai Nagydíj helyszíne, a sanghaji versenypálya – árulta el a Lotus istálló világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen, aki öt esztendővel ezelőtt nyerni is tudott az ázsiai országban.

A Lotus idei versenygépe eddig kiválóan teljesít, azonban sem Romain Grosjean, sem Räikkönen nem tudott még problémamentes hétvégét teljesíteni.

A csapatnál abban bíznak, Kínában fordul a kocka, és végre sikerül jó eredményt elérniük a versenyen.

Räikkönen elárulta, reméli, hogy a sanghaji pálya fekszik majd az istálló versenygépeinek.

„A Renault motorral hajtott E20-as versenyautó eddig jónak tűnik” – magyarázta a finn.

„A sanghaji pálya hasonlít a melbourne-ire, illetve a sepangira azt illetően, hogy mit követel meg az autótól, szóval ez kedvezhet nekünk. Jó motorerőre és végsebességre van szükségünk a pálya hátsó egyenesében, és jól kell használni a KERS-rendszert és a DRS-t, hogy jó előzési lehetőségek adódjanak.”

„Viszont mindemellett szükség van a jó kigyorsításokra, és a megfelelő motorreakcióra a lassú kanyarokban, beleértve az első kombinációt is.”

A finn hozzátette, reméli, hogy idén is jól szerepelhet majd Kínában, csakúgy, mint 2007-ben, amikor a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

„2007-ben nyertem itt, és jó érzés volt, hiszen abban az évben megnyertem a világbajnoki címet is. Szóval majd meglátjuk, mi történik, amikor pályára gurulunk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Videó: Ilyen egy barcelonai kör Räikkönennel

Két napon át tesztelte az Alfa Romeo 2019-es versenyautóját Barcelonában Kimi Räikkönen. A finn szerdán a második legjobb idővel zárta a napot, a Forma-1 hivatalos Twitter-csatornája jóvoltából pedig most egy teljes kört megnézhetünk a finn világbajnokkal – méghozzá belső kamerából!

Kvyat az előszezon legjobb idejével az élen

A Toro Rosso versenyzője, Daniil Kvyat volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének harmadik napján. Az orosz az előszezon eddigi legjobb idejével végzett az élen.

Räikkönen vezetési stílusát alkalmazná Giovinazzi

Megpróbálja csapattársa, Kimi Räikkönen vezetési stílusát alkalmazni az Alfa Romeo ifjú versenyzője, Antonio Giovinazzi, az olasz szerint ugyanis „hiba” lenne, ha figyelmen kívül hagyná a finn világbajnok tapasztalatát.

Räikkönen elégedett: Az új autó nagy előrelépés!

A 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen azt mondja, új csapata, az Alfa Romeo „nagy előrelépést” tett meg autójával a tavalyi versenygéphez képest. A finn „nagyon pozitív” barcelonai nyitónapon van túl.

Räikkönen már a kavicságyban az F1-es teszten

Délelőtt 9 órakor megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai a spanyolországi Barcelonában. Az előszezonban összesen 8 napon át körözhetnek majd a katalán fővárosban. Kimi Räikkönen pár perc után a sóderágyba csúszott.

Friss hírek