Räikkönen a Saubernél folytatja? Ezt mondja a csapatfőnök! - F1VILÁG.HU

Räikkönen a Saubernél folytatja? Ezt mondja a csapatfőnök!

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

A Sauber Forma-1-es csapatát irányító Fred Vassuer szerint Kimi Räikkönen kiválóan passzolna a svájci istállóba.

Räikkönen szerződése a 2018-as szezon végén jár le a Ferrarinál, egy ideje pedig arról szólnak a hírek, a finn a következő évre nem tarthatja meg helyét az olasz csapatnál.

A 2007-es világbajnok helyét Charles Leclerc veheti át, nemrég pedig a svájci sajtóban olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint Räikkönen a Sauber pilótája lehet 2019-ben.

Arra a kérdésre, hogy Räikkönen szerződtetése nagy nyomást helyezne-e a hinwili kiscsapatra, Vasseur így felelt: „Ilyen a gazdagok problémája?”

„Nem érdekel, nekem csak az számít, hogy a legjobbak üljenek az autóinkban – ez a legfontosabb a csapat számára, a teljesítményt nem áldozzuk be.”

„Sokkal jobb, ha van egy világbajnokunk, mint egy olyasvalaki, aki nem nyert semmit.”

„Én csak a teljesítményre fókuszálok. A legfontosabb nekem az, hogy a lehető legjobb pilótapárosunk legyen a következő évre, illetve a jövőre. Csak ez foglalkoztat.”

Vasseur hozzátette, az nem befolyásolná a döntést, hogy Räikkönen annak idején már versenyzett a Saubernél.

„A legfontosabb, hogy meglegyen a közös nevező, és ne azért ültessük az autóba, mert dolgoztam a sráccal 15 éve az F3-ban, vagy mert 10 éve versenyzett a Saubernél.”

Hirdetés

Fotó: Alfa Romeo Sauber

Ha Räikkönen nem szerződik a Sauberhez, a Ferrarihoz esetlegesen távozó Leclerc helyét Antonio Giovinazzi veheti át. Úgy tudni, a Ferrari dönthet arról, hogy ki legyen az Alfa Romeo Sauber egyik versenyzője.

„Kap néhány szabadedzést idén, és feltehetően ez a legjobb módja annak, hogy megismerjem a srácot, és jobban megértsük egymást. Ugyanezt csináltuk tavaly Charles-lal is.”

A Sauber csapatfőnöke nem tulajdonított komoly jelentőséget a Ferrari szerepének.

„Megvitatjuk majd a Ferrarival. Nem arról van szó, hogy az egyik oldalon van egy lista, a másikon pedig egy teljesen eltérő. Közösen döntünk. De azt gondolom, az Alfa Romeo számára a legfontosabb, hogy a csapat jól teljesítsen. A legjobb versenyzőpárost kell megtalálnunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!