Verstappen vs. Ocon

Räikkönen: A sok sz*rság a médiában árt az F1-nek

Fotó: Scuderia Ferrari
Alaposan kiosztotta a médiát a Forma-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen – a finn szerint a rengeteg kitaláció és pletyka, illetve azok terjesztése árt a száguldó cirkusznak.

Alaposan kiosztotta a médiát a Forma-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen – a finn szerint a rengeteg kitaláció és pletyka, illetve azok terjesztése árt a száguldó cirkusznak.

A finn versenyző jövőjével az idei szezon során rengeteget foglalkozott a sajtó: voltak pletykák ara vonatkozóan is, hogy a McLarennél folytatja, ám végül kiderült, a Ferraritól való távozása után a Sauberhez csatlakozik.

„Az emberek mindig csak panaszkodnak, hogy ’jaj, nem izgalmas az F1’, vagy ’ez már nem olyan’, vagy értetlenkednek, hogy ’miért nem érdekli jobban embereket?’.”

„Hogy őszinte legyek, szerintem az a sok sz*rság, ami a médiában van, a sok sztori és pletyka… Ha ezek nem lennének, szerintem sokkal jobb lenne az F1!”

„Annyi nonszensz dolgot próbálnak kreálni az emberek, hogy az már kezd ártani a Forma-1-nek. Ha kevesebb ilyen értelmetlenség lenne, és sokkal több aktuális dolog, ami még igaz is, az sok szempontból jobb lenne az F1-nek.”

Räikkönen azt mondja, ő mindig próbált politikamentes életet élni az F1-ben, de ez manapság nem egyszerű.

„Azt gondolom, nagy szerepet játszik a politika. Enélkül jobb lenne, de ha manapság megnézünk bármilyen sportágat, látható, hogy vélhetően ugyanaz a helyzet mindenhol, ahol ilyen sok pénz érintett.”

„Ez nem jó a sportnak, csak azoknak az embereknek, akik szeretnek játszmákat játszani.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen elégedett: Az új autó nagy előrelépés!

A 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen azt mondja, új csapata, az Alfa Romeo „nagy előrelépést” tett meg autójával a tavalyi versenygéphez képest. A finn „nagyon pozitív” barcelonai nyitónapon van túl.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Räikkönen már a kavicságyban az F1-es teszten

Délelőtt 9 órakor megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai a spanyolországi Barcelonában. Az előszezonban összesen 8 napon át körözhetnek majd a katalán fővárosban. Kimi Räikkönen pár perc után a sóderágyba csúszott.

Lehullt a lepel Räikkönenék új autójáról!

Hétfőn reggel a barcelonai versenypálya bokszutcájában mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo Racing. A C38-as kódjelű versenyautóval idén Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi versenyezhet majd.

Friss hírek