Räikkönen: A szokásosnál nem jobbak az esélyeink - F1VILÁG.HU

Räikkönen: A szokásosnál nem jobbak az esélyeink

HIRDETÉS

A második sorba, a negyedik helyre kvalifikálta magát, Kimi Räikkönen mégsem tekint magára úgy, mint a győzelem egyik fő várományosára. Csapattársa, Romain Grosjean sem sokkal maradt el tőle.


A második sorba, a negyedik helyre kvalifikálta magát, Kimi Räikkönen mégsem tekint magára úgy, mint a győzelem egyik fő várományosára. Csapattársa, Romain Grosjean sem sokkal maradt el tőle.

„Többé-kevésbé mindent kihoztunk a mai napból, amit csak lehetett. Nem mondom, hogy hibátlan volt a gyorsköröm, de szerintem nem végezhettünk volna előrébb.”

„Úgy vélem, az esélyeink teljesen normálisak. Jól kell rajtolnunk, aztán pedig a lehető legjobb köröket kell futnunk”- kezdte visszafogottan a finn klasszis.

„A Mercedes a versenyen általában nem olyan erős, mint az időmérőn, úgyhogy mindent beleadunk, és majd kiderül, ez mire lesz elég.”

„Eddig teljesen rendben vagyunk ezen a hétvégén. A tempónk persze nem olyan jó, mint a Mercedesé, de láthattuk az elmúlt versenyeken is, hogy mennyire jók a kvalifikáción, szóval ez is rendben van. Nagyon szoros az élmezőny, és szerintem mi egy kicsit jobbak vagyunk, mint a legutóbbi versenyen”- folytatta.

A Lotus versenyautója jobban bánik a gumikkal, mint a többiek autója, de Räikkönen nem tudja, sikerülhet-e ismét egy kerékcserével kevesebbel megoldania a futamot. „Nem tudom, mire készülnek a többiek, és most még azt sem tudom, mi milyen tervvel készülünk. Meglátjuk mi lesz”- zárta rövidre az előzetes esélylatolgatásokat a finn pilóta, aki a második helyen áll az összetett pontversenyben.

Csapattársa, Romain Grosjean is egyre inkább felzárkózik mögé, ezúttal a hatodik helyről rajtolhat (miután Felipe Massát három hellyel hátrébb sorolták). „Jó munkát végeztünk az időmérőn, igaz, az utolsó körömben az egyes kanyarban hibáztam. Ha ez nincs, előrébb végezhettem volna.”

„Elégedett voltam az autóval, és azzal a munkával, amit péntek óta elvégeztünk. Ami a versenyt illeti, nagyon kiélezett a küzdelem az élen. Ahogy láthattuk, az időjárás nagyon változatos ezen a hétvégén, és a gumik ismét kulcsszerepet kapnak majd. Meglátjuk mi sül ki ebből”- nyilatkozta Grosjean.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!