Verstappen vs. Ocon

Räikkönen: Alig várom, hogy vezessem a Ferrarit

Nagy örömmel tér vissza a Scuderia Ferrari csapatához a Forma-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen.


Nagy örömmel tér vissza a Scuderia Ferrari csapatához a Forma-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen.

A 33 esztendős versenyző kétéves szerződést írt alá a csapattal, így jövőre és 2015-ben is Fernando Alonso csapattársaként bizonyíthat majd.

Räikkönen 2007 és 2009 között már versenyzett az olasz istállónál, és rögtön első évében világbajnoki címet nyert a csapatnak.

„Nagyon boldog vagyok, hogy jövőre visszatérhetek Maranellóba, ahol korábban három fantasztikus és sikeres évet töltöttem el” – mondta a 2007-es év világbajnoka.

„Nagyon sok emléket őrzök a Ferrarinál eltöltött időszakról, olyan emlékeket, melyek mindvégig velem voltak az elmúlt években. Mindenekelőtt arra emlékszem szívesen, amikor megnyertem a világbajnoki címet 2007-ben, ami tényleg felejthetetlen élmény volt.”

„Alig várom már, hogy ismét vezessem az Ágaskodó Paripa autóját, és találkozzam azokkal az emberekkel, akikkel olyan szoros kapcsolatban voltam.”

A finn hozzátette, kíváncsian várja már a Fernando Alonsóval való közös munkát is.

„Várom már a Fernandóval – akit nagyszerű versenyzőnek tartók – való közös munkát is, melyet azért végzünk majd, hogy ez a csapat elérje azokat a sikereket, amiket megérdemel.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari kinyilatkoztatott azzal, hogy Vettelt favorizálja

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a Ferrari újdonsült csapatfőnöke, Mattia Binotto egyfajta „kinyilatkoztatást” tett azzal, amikor nemrég azt mondta, a 2019-es szezon első felében még inkább négyszeres világbajnokuk felé hajlanak majd.

Leclerc munkába állt, ő a leggyorsabb a Ferrarival

Charles Leclerc folytatja a munkát ma Barcelonában a Ferrari 2019-es Forma-1-es autójával. A monacói versenyző nem pazarolja az időt, már most 25 körnél jár, ráadásul egyelőre övé a legjobb idő.

Räikkönen elégedett: Az új autó nagy előrelépés!

A 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen azt mondja, új csapata, az Alfa Romeo „nagy előrelépést” tett meg autójával a tavalyi versenygéphez képest. A finn „nagyon pozitív” barcelonai nyitónapon van túl.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Friss hírek