Räikkönen áttörést ért el Ferrarijával

Komoly áttörést ért el csapatával, a Ferrarival a Forma-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen.


Komoly áttörést ért el csapatával, a Ferrarival a Forma-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen.

A finn versenyző sokat szenvedett a bajnokság eddig eltelt részében, Szingapúrban azonban rendkívül versenyképes volt az időmérő edzésen – igaz, egy szoftveres probléma miatt végül nem tudta kihozni autójából azt, amit szeretett volna.

Räikkönen a verseny végül a két Williams mögé beszorulva próbált jó eredményt elérni, ám végül csak nyolcadikként futott be.

A Ferrari versenyzője mindazonáltal optimista, reményei szerint ugyanis a bajnokság hátralévő versenyein is jó érzései lesznek majd az autóban.

„Vannak dolgok, melyeken javítani tudunk a teljes csomagot illetően, de most az az érzésem, hogy most végre úgy vezethetem az autót, ahogy akarom, és elég könnyűnek tűnik a helyzet ahhoz képest, amit egész évben tapasztaltam” – mondta a finn pilóta.

„Korábban minden kanyar lutri volt, most viszont bízhatok az autóban, tudom, mi fog történni, tényleg úgy vezethetem az autót, ahogy szeretném. Amikor így alakulnak a dolgok, sokkal könnyebb helyzetbe kerülsz, és ez a köridőkben is megmutatkozik.”

„Az olyan pályákon, mint a szingapúri, ha küszködsz az autó elejével, könnyen fél másodperccel lassabb lehetsz. Szóval ez most jó érzés, és jó lett volna befejezni azt az időmérőt.”

„Remélhetőleg orvosolni tudjuk a problémát és biztosítani tudjuk, hogy valahányszor autóba ülök, hasonlóak jók lesznek az érzéseim, és az élmezőnyben versenyezhetek.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!