Verstappen vs. Ocon

Räikkönen: Az autó úgy teljesít, ahogy vártuk

Fotó: Hungaroring Media

A várakozásoknak megfelelően teljesít a Ferrari versenyautója a Hungaroringen – ezt mondja Kimi Räikkönen, aki 3 tizedmásodperces hátránnyal a 4. legjobb időt autózta a délutáni tréningen.

A pénteki edzésnapot Sebastian Vettel zárta az élen, így a Ferrari kétségkívül jó formában várhatja majd a hétvége további részét. Az időmérő persze szorosnak ígérkezik, hiszen nemcsak a Mercedes, hanem a Red Bull is odateheti magát a Hungaroringen.

A Ferrari legutóbbi világbajnoka, Kimi Räikkönen ugyan nem volt túl bőbeszédű a nyitónap végén, azt azonban elárulta, elégedett versenyautójával.

„Azt gondolom, szokványos péntekünk volt” – mondta a 2007-es év legjobbja.

„Nyilván van még tennivalónk, a körülmények nem voltak könnyűek. Ez teljesen normális, még csak péntek van, a köridők annyira nem számítanak, úgyhogy az ilyenkor szokásos dolgokat végeztük el. Meglátjuk, hol végzünk majd szombaton.”

„Az autó úgy teljesít, ahogy vártuk – ahogy mondtam, átlagos pénteki nap volt, próbálgattunk dolgokat, próbáltunk tanulni, és remélhetőleg szombaton meglesz mindaz, amire szükségünk van.”

Arra a kérdésre, hogy a Ferrari tavalyhoz hasonlóan kibérelheti-e az első rajtsort az időmérőn, Räikkönen így felelt: „A tavalyi év az tavaly volt, az idei év pedig ma, illetve holnap van… Ki tudja? Aki a legjobb munkát végzi szombaton, az lesz a legerősebb. Megpróbáljuk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Lehullt a lepel Räikkönenék új autójáról!

Hétfőn reggel a barcelonai versenypálya bokszutcájában mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo Racing. A C38-as kódjelű versenyautóval idén Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi versenyezhet majd.

Ma lehull a lepel Räikkönen új F1-eséről

Az első barcelonai teszt reggelék mutatja be hivatalosan 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo. Az új géppel Kimi Räikkönen rögtön meg is kezdi a munkát.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Még festésétől is gyorsabb lett az új Ferrari

Pénteken prezentálta 2019-es, SF90-es kódjelű versenyautóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az új modellen számos újítás szembetűnő, ami azonban a legfeltűnőbb, az kétségkívül a matt fényezés.

Friss hírek