Räikkönen: Az autó végre úgy működött, ahogy reméltem - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Az autó végre úgy működött, ahogy reméltem

HIRDETÉS

Optimistán, jó érzésekkel várja a hétvégi Japán Nagydíjat a Ferrari Forma-1-es csapatának finn világbajnoka, Kimi Räikkönen.


Optimistán, jó érzésekkel várja a hétvégi Japán Nagydíjat a Ferrari Forma-1-es csapatának finn világbajnoka, Kimi Räikkönen.

A „Jégember” ugyan nem tudott jó eredményt elérni a legutóbbi, szingapúri megmérettetésen, mégis elégedetten hagyta el a helyszínt, hiszen végre valahára a saját szájíze szerint működött alatta autója.

Kérdés persze, a Ferrari Szuzukában mennyire tudja majd tartani riválisai tempóját.

Räikkönen elárulta, magabiztosan várja a folytatást, pláne azért, mert a japán helyszín a kedvencei közé tartozik.

„Szingapúrban végre megvolt a tempónk ahhoz, hogy összerakjunk egy normális gyorskört, mivel az autó úgy viselkedett, ahogy reméltem” – mondta a 2007-es év legjobbja.

„Nagy kár érte, hogy nem sikerült maximalizálnunk az autó teljesítményét, mivel egy kisebb probléma ütötte fel a fejét az utolsó mért köröm előtt az időmérőn. Emiatt pedig nem is tudtunk jól szerepelni a versenyen, mivel folyamatosan forgalomban voltam, és nem tudtam megmutatni a tempóm. Az viszont mindenképp pozitívum, hogy végre jó érzéseim voltak az autóval kapcsolatban, és erre már jó ideje vártam idén.”

A finn – aki 2005-ben az utolsó körben előzte meg a Renault versenyzőjét, Giancarlo Fisichellát Japánban, és ezzel megnyerte a futamot – kifejtette, jó érzésekkel tér vissza Szuzukába.

„A szuzukai egy tempós pálya, ugyanakkor technikailag is komoly kihívást jelent. Szóval kíváncsian várjuk, miképp teljesít majd az autónk az élmezőnyhöz képest. Nagyon szeretem ezt a helyszínt, egy klasszikus pálya, ahol mindig nagyon jól érzem magam. A kedvencem továbbra is Spa-Francorchamps, de Szuzuka is ott van a favoritok között.”

„Eltekintve az első japán versenyemtől – amikor a Sauber versenyzőjeként összeütköztem [Jean] Alesivel és kiestem – minden egyes futamot befejeztem itt, és néhány remek eredményt is elértem. A 2005-ös győzelmem pályafutásom egyik legjobbja volt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!