Räikkönen: Az élen harcolhatunk majd Kínában - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Az élen harcolhatunk majd Kínában

HIRDETÉS

A malajziai gyengébb teljesítmény ellenére optimistán várja a hétvégi Kínai Nagydíjat a Lotus Forma-1-es csapatának világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen.


A malajziai gyengébb teljesítmény ellenére optimistán várja a hétvégi Kínai Nagydíjat a Lotus Forma-1-es csapatának világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen.

A 2007-es év legjobbja néhány éve már nyerni is tudott Sanghajban, és elmondása szerint okuk van az optimizmusra, ha ugyanis sikerül megfelelően belőni az E21-es versenygépet a pénteki szabadedzéseken, és a körülmények is kedvezőek lesznek, ismét a legjobb pozíciókért csatázhatnak majd.

„Mindig nehéz megjósolni, mi fog történni a következő versenyen, hiszen még nem voltunk itt ezzel az autóval, és minden egyes modell másképp reagál az adott versenypályára” – magyarázta a 33 esztendős versenyző. „Tavaly sajnos nem sikerült a pontszerzés itt, úgyhogy ennél csak jobb lehet hétvégén.”

Az enstone-i gárda számára tavaly, Kínában a gumikezelés okozta a legfőbb problémát, az Ausztrál Nagydíjon látottak alapján azonban ez a terület idén a Lotus egyik legfőbb erősségének mondható.

„Jó versenyt láthattunk az elmúlt évben, és elérhető lett volna egy erősebb eredmény. Az utolsó etapon azonban kifogytunk a gumikból, és nem tudtunk pontot gyűjteni” – emlékezett vissza a „Jégember” becenevet viselő finn. „Remélhetőleg ezúttal valamivel több szerencsénk lesz majd a gumiteljesítménnyel, és stratégiailag jól felkészülünk.”

„2012-ben jó volt a versenytempónk, ez igaz, de túl sokáig próbáltunk körözni az adott gumikkal. Elkoptak, és ennyi is volt. Másfelől viszont, ha nem próbálkozunk ezzel a taktikával, nem harcolhattunk volna a legjobb helyekért. Nem volt rossz az autónk, szóval, ha ezúttal is sikerül olyan jól működtetni a versenygépet, mint a maláj hétvége pénteki edzésnapján, akkor idén is jók lehetünk Sanghajban.”

„A korábbi években voltam már első, második és harmadik is Sanghajban, szóval jó volna bővíteni ezt a listát. Semmi okát nem látom annak, miért ne lehetnénk jók: lesznek új elemek az E21-esen, és úgy tűnt, a legutóbbi fejlesztések is segítettek, szóval érdekes lesz látni, mi történik majd, ha nem esik az eső.”

„2007-ben nyertem Sanghajban, ami nagyon jó érzés volt, hiszen abban az évben nyertem meg a világbajnoki címet is. Egy igazi versenypályáról van szó, ahol jó lehetőségek kínálkoznak az előzésre. A mi autónk jónak tűnt eddig, úgyhogy majd meglátjuk, mi lesz, ha pályára gurulunk.”

Räikkönen jelenleg a világbajnoki tabella második helyét foglalja el, miután Ausztráliában nyerni tudott, Malajziában pedig a hetedik pozícióban ért célba. A finn elismerte, Sepangban egyáltalán nem jöttek össze a dolgok.

„Az ausztráliai verseny elég könnyűnek tűnt számomra, mivel minden nagyszerűen alakult az autóban, és olyan eredményt értünk el, amire mindenki vágyott. A malajziai viszont már kemény futam volt. A rajt nem volt valami jó, és aztán az első körben elveszítettem az első szárnyam egy darabját. Ezután az autót nem volt könnyű vezetni, és a vizes pályán elég nehéz dolgom volt. A tempó nem volt olyan rossz, de sokkal jobb is lehetett volna a pénteki köridők alapján.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!