Räikkönen az élen, Vettel a falnak koccant a szingapúri éjszakában - F1VILÁG.HU

Räikkönen az élen, Vettel a falnak koccant a szingapúri éjszakában

HIRDETÉS
Fotó: Singapore GP Media

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen volt a leggyorsabb a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj második szabadedzésén. A villanyfényben megtartott gyakorláson Lewis Hamilton lett a 2., Max Verstappen pedig a 3.

Bár a pénteki második gyakorlást már napnyugta után tartották Szingapúrban, a nagy meleg és a páratartalom bizony alaposan megnehezítette a mezőny dolgát.

A legjobb köridőt a Ferraritól az idény végén távozó Kimi Räikkönen futotta meg: a finn versenyző 1 perc 38,699 másodperccel végzett az élen, alig 11 ezredmásodperccel megelőzve a világbajnoki éllovas Lewis Hamiltont.

Räikkönen és a címvédő is a Pirelli leglágyabb, hiperlágy keverékével futotta meg legjobbját.

A 3. pozícióban Max Verstappen végzett, őt Daniel Ricciardo követte a 4. helyen, majd következett a másik Mercedesszel Valtteri Bottas.

Fotó: Singapore GP Media

Ahogy az első edzésen, úgy ezúttal is kiválóan szerepelt a Renault-val Carlos Sainz: az ifjú spanyol a 6. legjobb időt érte el, igaz, hátránya 1,5 másodperc lett az élen végző Räikkönenhez képest.

A top 10-ben zárt még Romain Grosjean, Fernando Alonso, Sebastian Vettel és Nico Hülkenberg is.

Ami Vettelt illeti: a német mindössze 12 körig jutott, egy alkalommal ugyanis autójának jobb hátuljával lekoccolta a pályát szegélyező falat. Az ütközés nem tűnt olyan nagynak, ám feltételezhetően Vettel Ferrarija túlzottan megsérült ahhoz, hogy folytassa a körözést.

A németnek így bőven lesz tennivalója a szombati harmadik szabadedzésen, hogy a lehető legjobban felkészüljön az időmérő edzésre.

Hirdetés

Fotó: Singapore GP Media

Nem remekeltek a Force Indiák sem: Sergio Perez csak a 11. pozícióban végzett, Esteban Ocon pedig 13. lett.

Miközben Alonso a 8. helyen zárt, csapattársa, Stoffel Vandoorne ezúttal is jócskán lemaradva csak a 16. lett.

A leggyengébben a Williamsek szerepeltek: Lance Stroll és Szergej Szirotkin az utolsó pozícióban zártak.

A Forma-1-es Szingapúri Nagydíj programja szombaton 12 órakor folytatódik a 3. szabadedzéssel. Az időmérőt 15 órától tartják.

A 2. szabadedzés végeredménye:

Forrás: F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!