Räikkönen: Az irány jó, de van még dolgunk

Fotó: Scuderia Ferrari
Kimi Räikkönen, Montreal, Friday, Ferrari, CanadianGP2018

Kimi Räikkönen, a Ferrari F1-es versenyzője összességében elégedett a pénteki edzésnappal, de biztos benne, hogy az időmérőig még sok dolga lesz a csapatnak.

Räikkönen az első szabadedzésen a 6., a másodikon a 2. helyen végzett – mindkét tréningen a Red Bull volt a leggyorsabb, azonban a finn pilóta az erőviszonyokról egyelőre nem beszélt.

„Az első napon itt mindig trükkösek a körülmények, mert alacsony a leszorítóerő és kicsi a tapadás” – mondta a finn. „A sikánban megpróbálsz egyenesen menni, amennyire csak tudsz. Szóval elég nehéz volt, de a nap vége felé már javult a helyzet.

„Jó irányba haladunk, van dolgunk még, ez biztos, de egy kicsit már elégedettebb vagyok.”

Akárcsak Monacóban, a mezőny Kanadában is használja az új gumikeveréket, a hiperlágy abroncsokat. Az előző versenyhétvégén a csapatok küszködtek ezzel a keverékkel, azonban Räikkönen szerint most egyelőre sokkal jobb a helyzet, egyszerűen azért, mert világosabb képet kapnak a működéséről ezen a pályán.

„Most többet tudtunk dolgozni a hiperlágy gumikkal, mint Monacóban, mert tudtunk tiszta köröket teljesíteni, Monacóban ez lehetetlen. Így könnyebben rájöhetünk, hogy milyenek lesznek a gumik a versenyen” – nyilatkozta a Ferrari-pilóta.

„Az biztos, hogy egy körön jók, és kicsivel tovább tartanak majd mint Monacóban. De nem láttam a többiek köridejeit a hosszú etapokon, szóval nem tudom, hogy milyen stratégiák lesznek majd a versenyen.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!