„Räikkönen az út végéhez ért az F1-ben” - F1VILÁG.HU

„Räikkönen az út végéhez ért az F1-ben”

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

A korábbi Forma-1-es versenyző, Martin Brundle szerint Kimi Räikkönen számára elérkezett az út vége a száguldó cirkuszban. A brit szerint a Ferrari jobban tenné, ha év végén egy fiatal tehetségre cserélni legutóbbi világbajnokát.

Räikkönen a szezon első felében ugyan jó tempót mutatott, ám számos hibát is elkövetett, és a legutóbbi versenyeken képtelen volt tartani a lépést csapattársával, Sebastian Vettellel, aki újabb győzelmének köszönhetően jelenleg vezeti a világbajnoki pontversenyt.

A finn szerződése a szezon végén lejár, a Sky Sports F1 szakértőjeként tevékenykedő Brundle szerint pedig elérkezett az ideje annak, hogy befejezze a Forma-1-ben.

„A Ferrari aggódhat Kimi miatt” – fogalmazott a korábbi Forma-1-es versenyző.

„Tudom, hogy ő az egyik legnépszerűbb versenyző, de az időmérőn elkövetett újabb hibája után vasárnap közel 30 másodperccel csapattársa mögött ért célba. Mit fognak csinálni? Véleményem szerint Kimi az út végéhez ért. Vannak még villanásai, időről időre megmutatja a sebességét, de nem tudja már könyörtelenül hozni a kívánt versenytempót.”

„És már hátvédként sem működik Seb számára. A konstruktőri bajnoki cím megnyerése rendkívül fontos a Ferrari számára – nem szórakozásból írják fel bajnoki címeiket utcai autóik műszerfalára. És ha nyerni akarnak ebben az érában a Red Bull, vagy a Mercedes ellen, egy Ricciardóra, vagy egy Leclercre lesz szükségük Vettel mellett jövőre. És ezt Vettelnek is el kell fogadnia.”

Brundle szerint a Forma-1-ben idén bemutatkozott Leclerc kiváló választás lenne a Ferrari számára.

Charles Leclerc jó üzletnek tűnik számomra. Rendre többet hoz ki Sauberjéből, mint amennyi benne van, akárcsak Alonso és Webber tette azt a Minardival, vagy Senna a Toleman volánja mögött, illetve Schumacher a Jordannel. Kiemelkedően teljesít, és már Spanyolországban lenyűgözött engem egy hónapja, amikor nem ijedt meg Fernando Alonsóval a nyomában.”

[su_service title=”Kapcsolódó cikk” icon=”icon: folder-o” size=”20″]

Hirdetés

Leclerc mindent megtesz azért, hogy már jövőre a Ferrari versenyzője legyen – F1VILÁG

A Sauber ifjú versenyzője, Charles Leclerc elárulta, mindent megtesz azért, hogy jó teljesítményt nyújtson első Forma-1-es szezonjában, hogy akár már 2019-ben a Ferrari versenyzője legyen. A monacói tehetség a maranellói gárda akadémiájának tagja, remek teljesítményével pedig már Sebastian Vettel és Lewis Hamilton elismerését is kivívta . Leclerc Bakuban a 6.

[/su_service]

„A Ferrari nem gyakran vállal rizikót fiatal versenyzőkkel, de most éppen generációváltás zajlik, a mezőny pedig három csoportra osztódhat. Az egyik végén ott van Fernando és Kimi, a közepén Grosjean és Hülkenberg, és jönnek a fiatalok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!