Megosztás:

Räikkönen azt mondja, nincsenek rossz helyzetben

A finn negyedik lett a szombati időmérőn.
A finn negyedik lett a szombati időmérőn. © Scuderia Ferrari

Nem kell aggódnia teljesítménye miatt a Ferrari Forma-1-es csapatának – ezt mondta az Ausztrál Nagydíj időmérő edzése után Kimi Räikkönen, aki szerint az olasz istálló egyáltalán nincs olyan rossz helyzetben.

Räikkönen a negyedik helyről rajtolhat a szezon első versenyén, míg csapattársa, Sebastian Vettel a harmadik legjobb időt érte el az időmérőn a két Mercedes mögött.

A Ferrari a kvalifikáció utolsó etapjában úgy döntött, spórol a gumikkal, és nem próbálkozik meg másodszor a Mercedesek legyőzésével, így az utolsó percekben Räikkönenék a garázsban maradtak.

„Amit csináltunk, azt helyesen tettük” – mondta a 2007-es év legjobbja.

„Nem volt ideális az időmérő, bár nem is volt rossz. Az, hogy nem tettünk egy második kísérletet az első soros indulás megszerzésére, nem olyan drámai.”

Räikkönen elárulta, bár a Mercedes valóban előnyben van velük szemben, a pontos erőviszonyokkal kapcsolatban még mindig nehéz pontos jóslatokat tenni.

„Igen, van némi különbség. Azonban volt némi problémám is, például a gumihőmérséklettel. Nem értékelném túl a Mercedeshez képesti lemaradásunkat. Természetesen igyekszünk elöl végezni. Azonban ez egy elég furcsa hétvége eddig. Számunkra jobb lenne, ha egy kicsit melegebb lenne az idő, hogy a Pirelli abroncsait jobban tudjuk működtetni.”

„Az autó viszont meglehetősen jónak tűnik.”

„Azt gondolom, a nyers erőviszonyokról még korai volna beszélni úgy, hogy még nem versenyeztünk épített pályán, normál körülmények között. Csak akkor fogjuk látni a valós képet, ha ez már megtörtént. A Mercedes természetesen nagyon gyors. Azonban nem kell túlságosan aggódnunk nekünk sem.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Toro Rosso versenyzői szerint egyértelmű teljesítményjavulás látható a csapatnál, és ez...

Hozzászólások

( komment)