Räikkönen: Azt mondtok, amit akartok

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen, a Ferrari F1-es versenyzője tagadhatatlanul „kimis” nyilatkozatot tett a Japán Nagydíj pénteki edzésnapját követően.

A Ferrari teljesítménye pénteken elmaradt a Mercedesétől, Sebastian Vettel úgy is nyilatkozott, hogy a többieknél többet küszködtek az abroncsokkal – Räikkönen azonban nem volt hajlandó részletekbe menni a szabadedzéseket illetően.

Ez egy normális péntek volt, még akkor is, ha nem ez volt a legkönnyebb, amit valaha átéltünk. Általában megpróbáljuk a beállításokat javítani. A végére már jobb lett a helyzet, de világos az is, hogy van még előttünk egy kis munka. Mint mindig, most is vannak dolgok, amin javíthatunk.”

A kérdésre, hogy lehet-e beszélni arról, hogy a Mercedes nagy előrelépést tett, így ők már egy saját ligában versenyeznek, Räikkönen így válaszolt: „Nem tudom. Azt mondtok, amit akartok.”

Az újságírók azonban nem hagyták, és megkérdezték tőle, hogy neki mi a véleménye a Mercedes teljesítményéről: „Semmi. Még csak péntek van.”

Van esély arra, hogy a hétvégén esni fog, azonban vasárnapra az előrejelzések szerint száraz idő várható. Räikkönen egyelőre nem tudja, mire készülnek a csapatnál, szerinte a végső stratégia csak az utolsó pillanatban fog kiderülni, a versenyen.

„Nem tudom, hogy holnap esni fog-e. Megvárjuk a szombatot, és meglátjuk, hogy hogyan haladunk tovább. A verseny csak vasárnap lesz, szóval nem tudom, hogy egy egykiállásos stratégia lehetséges-e. Meglátjuk a versenyen, hogy hogy állunk, és mit csinálunk. Olyan taktikát fogunk választani, amivel a leggyorsabban célba érünk.

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek