Megosztás:

Räikkönen: Bíznom kell abban, amit a csapat kér tőlem

Räikkönen szeretett volna tovább kint maradni az első etapban.
Räikkönen szeretett volna tovább kint maradni az első etapban. © Scuderia Ferrari

A Ferrari versenyzője, Kimi Räikkönen a Magyar Nagydíj után úgy fogalmazott, nem neheztel csapatára azért, amiért a vasárnapi verseny első etapjában nem tartották kint tovább a pályán.

Räikkönen csapattársa, Sebastian Vettel mögött a 2. helyen ért célba a hungaroringi megmérettetésen – a finn látszólag az egész verseny során gyorsabb volt a kormánygondokkal küszködő csapattársánál, előzni azonban nem tudott.

Räikkönen számára csupán a verseny rajtja, valamint az egyetlen bokszkiállás jelentett igazi lehetőséget arra, hogy Vettel elé kerüljön, ám végül kénytelen volt beérni a második hellyel.

EGY HOSSZABB NYITÓETAPPAL NYERHETETT VOLNA?

Vettel a verseny során a 32. körben érkezett a bokszba, míg Räikkönent egy körrel később hozták ki lágy abroncsokért, noha a finn a rádión jelezte, nem feltétlenül ért egyet a döntéssel.

„Megvolt a tempóm ahhoz, hogy tovább kint maradjak!” – mondta a finn a rádión.

A verseny után az F1Világ.hu megkérdezte Räikkönent arról, véleménye szerint egy hosszabb első etappal több esélye lett-e volna a győzelemre.

„Gondoltam rá, de igazából nem nagyon tudtam, hogy mi zajlik mögöttem, hogy mikor állt ki a Mercedes. És aztán Valtteri is sokkal gyorsabb volt a friss gumikkal, szóval a csapat megkért arra, hogy jöjjek be” – mondta kérdésünkre a 2007-es év legjobbja.

„Jó időt futottam a bokszba vezető körömön, szóval szerettem volna tovább kint maradni, de bíznom kell abban, amit a csapat mond nekem. És nyilván ők azok, akik egészében látják a képet...”

Räikkönen a használt szuperlágy gumikon, közvetlenül a bokszkiállása előtti körben 1 perc 22,701 másodperces időt futott, a friss lágy gumikkal viszont csak 5 körrel később, a 38. körben tudott ennél jobb kört elérni, akkor 1 perc 22,200 másodperces idővel szelte át a célvonalat.

Ebben persze nyilván komoly szerepet játszott az is, hogy kerékcseréje után közvetlenül Vettel mögé érkezett vissza, így képtelen volt a saját tempóját autózni a friss abroncsokkal.

„Szoros volt, de rendben van a dolog” – mondta az F1Világnak Räikkönen.

AZ IDŐMÉRŐS TELJESÍTMÉNYEN KELL JAVÍTANI

A Ferrari versenyzője hozzátette, nagyon bízik abban, hogy az augusztus végi Belga Nagydíjon is remek formában lesznek majd. A spái versenypálya a korábbi eredmények alapján kiválóan fekszik a „Jégembernek”.

„Vannak pályák, melyek jobban kedveznek nekünk, de vannak területek, melyeken fejlődést kell elérnünk. Ezek közé tartozik az időmérő is” – magyarázta.

„A Mercedes több lóerővel rendelkezik, de sok mindenen múlik a dolog. Majd meglátjuk, hogy alakul, de kétségtelen, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Nyilván megpróbálunk fejlődni, és a legjobbat nyújtjuk majd.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Nico Hülkenberg, a Renault versenyzője reagált Kevin Magnussen nyomdafestéket nem tűrő szavaira...

Hozzászólások

( komment)