Megosztás:

Räikkönen biztos benne, fel fog állni a padlóról

Räikkönen Kínában is csak szenvedett csapattársához képest.
Räikkönen Kínában is csak szenvedett csapattársához képest. © Scuderia Ferrari

A 2007-es év világbajnoka, Kimi Räikkönen azt mondja, biztos benne, hogy megvannak a szükséges válaszaik ahhoz, hogy fordítani tudjanak szerencséjükön, és feledtessék az igazán gyenge idénykezdetet.

Miközben Sebastian Vettel Ausztráliában nyert, Kínában pedig másodikként ért célba, Räikkönen csupán egy 4. és egy 5. helyet szerzett, és tempó tekintetében is jócskán elmaradt csapattársától.

A vasárnapi, sanghaji verseny után Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke elismerte, nem elégedett a finn teljesítményével, így mindenképpen szeretné, ha Räikkönen feljavulna.

Räikkönen elismerte, nem lehet elégedett eddigi teljesítményével, de meggyőződése, hogy sikerül javulni, ha jobban eltalálják autója beállításait.

„Mindig fájdalmas, ha az ember nem tud jó eredményt elérni” – magyarázta a korábbi világbajnok.

„Elég régóta vagyok már a sportban, és nem mindig fenékig tejfel az élet. Ez is része a munkának. Frusztráló a dolog. De tudom, mire van szükségünk, és elég tiszta elképzeléseink vannak arra vonatkozóan, hogy mit akarunk csinálni.”

Räikkönennek a Ferrari beállításaival vannak gondjai, dolgát pedig igencsak megnehezítette, hogy a Kínai Nagydíj pénteki edzésnapján alig körözhettek a versenyzők.

„Az, hogy nem körözhettünk pénteken, elég rosszkor jött, de így megy ez. Biztos vagyok benne, hogy sikerül eljutnunk oda, ahol lenni szeretnénk.”

„El kell kezdenünk több pontot gyűjteni, hogy harcban maradjunk, de hosszú lesz az idei év. Kiábrándító az, hogy ötödikként értem célba, de ezeket a pontokat is magammal viszem, és remélhetőleg a következő versenyen jobb pozícióban végzek.”

A finn kifejtette, az sem könnyített a helyzetén, hogy csapata, a Ferrari jóval tovább tartotta kint őt második kerékcseréje előtt Sanghajban, ezért nem tudott a Red Bull autói elé kerülni.

„Nyilvánvalóan nem túl jó, hogy nem sikerült megelőzni [Daniel] Ricciardót, de küszködtünk azzal, hogy igazán próbálkozhassunk. Sok apró dolog elsülhetett volna jobban, és az eredmény sokkal jobb lehetett volna, de ez van.”

„Én sem örülök neki túlságosan, és ilyen a versenyzés, és még sok verseny van hátra. Bizonyos dolgokban fejlődnünk kell.”

„Jobb volt a helyzet itt, mint az első versenyen, de az eredmények mutatják, hogy van még min javítanunk a beállítások tekintetében. De szerintem tudjuk, mit kell tennünk.”

„Az, hogy nem körözhettünk pénteken, nem könnyítette meg a dolgot. Rengeteg a potenciál, de jobb munkát kell végeznünk.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A háromszoros világbajnok Lewis Hamilton meg van győződve arról, Fernando Alonso nem fog...

Hozzászólások

( komment)