Räikkönen: Bottas tehet mindenről

GP AZERBAIJAN F1/2017
GP AZERBAIJAN F1/2017 © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE), Kimi Räikkönen, Ferrari,

Kimi Räikkönen szerint egyértelműen Valtteri Bottas a hibás a köztük történt ütközés miatt az Azerbajdzsáni Nagydíjon.

Räikkönen és Bottas a rajtot követően keveredett csatározásba, majd mindkettejük autója megsérült: a mercedeses defektet kapott, így azonnal a bokszba kellett hajtania kerékcserére. A Ferrari-pilóta versenygépe szintén sérült, ő azonban ekkor még tovább tudott hajtani, a futamot később adta fel műszaki probléma miatt.

„Nem sok mindent tehettem” – nyilatkozta Räikkönen. „A 2-es kanyarban kaptam egy ütést, így a bal oldalon már elég nagy volt a sérülés.”

Räikkönen csapatrádión is jelezte futam közben, hogy „már megint” Bottasszal akadtak gondjai. A két finn egyébként már 2015-ben is több alkalommal keveredett incidensbe egymással.

„Nagyon korán fékezett – megint. És szerintem tudta, hogy túl korán történt. Kimentem a külső ívre, az rendben volt, aztán hirtelen oldalról kaptam egy lökést.”

„Szóval azt hiszem, észrevette, hogy túl későn fékezett, hagyta csúszni, aztán belémjött. Teljes mértékben az ő hibája volt, és én fizettem meg az árát.”

Bottas elmondta, még többször meg kell néznie az esetet, hogy el tudja dönteni, hibázott-e, de sajnálja, hogy megint Räikkönennel keveredett incidensbe.

„Kár, hogy megint Kimi és én, de hasonló pozíciókért küzdünk, és ez egy szerencsétlen helyzet, hogy megint mi ketten…”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!