Räikkönen csalódott a Ferrari formája miatt

Csalódott a Ferrari jelenlegi formája miatt a Forma-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen.


Csalódott a Ferrari jelenlegi formája miatt a Forma-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen.

A finn versenyző csupán a 6. helyről rajtolhat a vasárnapi Német Nagydíjon azok után, hogy nemcsak a Mercedesszel, de a Red Bull-lal szemben is alulmaradtak a mai időmérőn.

„Egy második vagy harmadik hellyel sem lennék elégedett. Én azért versenyzek, hogy nyerjek” – mondta a 2007-es év legjobbja.

„Az autó egyensúlya jó, a köridő nem. Nem vagyunk elég gyorsak. Most hirtelen nem tudnék kiemelni egyetlen komolyabb problémát sem. Az utolsó garnitúra gumim nem volt az igazi, mert nem volt olyan jó az autó vezethetősége. De mit ér a jó vezethetőség, ha az ellenfeleink gyorsabbak? Csalódott vagyok a helyzetünk miatt, de még keményebben kell dolgoznunk.”

Räikkönen elárulta, bár a Ferrari a hosszabb etapokon általában erősebb, mint egy körön, nagy csodát nem fognak tenni vasárnap.

„Egy jó rajtra lesz szükségünk. És persze találnunk kell még némi sebességet. Ki tudja, mi történik a versenyen? A futamokon általában versenyképesebbek vagyunk, mint az időmérőkön. A legrosszabb, hogy egyik napról a másikra nem tudunk nagy előrelépést tenni.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!