Verstappen vs. Ocon

Räikkönen döntött, visszatér a Ferrarihoz?

Az Ilta Sanomat című finn lap értesülései szerint 2014-ben a Ferrarinál folytatja pályafutását Kimi Räikkönen.


Az Ilta Sanomat című finn lap értesülései szerint 2014-ben a Ferrarinál folytatja pályafutását Kimi Räikkönen.

A médium tegnapi cikkében megbízható belső forrásaira hivatkozik, akik tudni vélik: a „Jégember” úgy döntött, visszatér egykori sikereinek helyszínére.

Räikkönen 2007-ben világbajnoki címet szerzett a Ferrarival, majd a 2009-es idény végén viharos körülmények között távozott a csapattól, és egyúttal a Forma-1-ből. A finn két évet ralizással töltött, majd 2011-ben a Lotus színeiben tért vissza a száguldó cirkuszba.

A 33 esztendős versenyző szerződése idén jár le az enstone-i gárdánál, szolgálatai iránt pedig a Red Bull is érdeklődik.

Az Ilta Sanomat című lap mindazonáltal hétfőn arról számolt be, Räikkönen eldöntötte, 2014-ben visszatér a Ferrarihoz. Hogy ki lesz a csapattársa, azt egyelőre még a publikáció sem tudja, Fernando Alonso ugyanis állítólag a Red Bull Racinggel folytat tárgyalásokat, mivel Dietrich Mateschitz szeretné, ha a kétszeres világbajnok jövőre csatlakozna Sebastian Vettelhez.

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen elégedett: Az új autó nagy előrelépés!

A 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen azt mondja, új csapata, az Alfa Romeo „nagy előrelépést” tett meg autójával a tavalyi versenygéphez képest. A finn „nagyon pozitív” barcelonai nyitónapon van túl.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Friss hírek