Raikkönen: Egy cseppet sem hiányzik a Forma-1 - F1VILÁG.HU

Raikkönen: Egy cseppet sem hiányzik a Forma-1

HIRDETÉS

Kimi Raikkönen elmondta, hogy remekül érzi magát a raliban, és még csak nem is gondol a forma-1-es visszatérésre, bár korábban nem zárta ki ennek a lehetőségét. A finn pilóta úgy érzi, minden szempontból jobb a rali az F1-nél.

Kimi Raikkönen elmondta, hogy remekül érzi magát a raliban, és még csak nem is gondol a forma-1-es visszatérésre, bár korábban nem zárta ki ennek a lehetőségét. A finn pilóta úgy érzi, minden szempontból jobb a rali az F1-nél.

A Ferrari egykori világbajnoka, akinek a tavalyi év végén távoznia kellett csapatától, hogy átadja a helyét Fernando Alonsónak, jelenleg a rali-világbajnokság aktív résztvevője, és az elmúlt hétvégén már teljesítette is első versenyét, a Svéd-ralit.

Bár bemutatkozása jobban is sikerülhetett volna, hiszen egy kisebb baleset miatt csak a 30. helyen végzett, Raikkönen boldogan nyilatkozott, mert úgy érzi, megtalálta a helyét a raliban, ahol remekül érzi magát.

“Hosszú időt töltöttem a Forma-1-ben, és most egyáltalán nem hiányzik” – mondta a finn világbajnok a News of the World-nek. “Az F1-ben a tesztelés és minden pontosan ugyanaz, mindig ugyanazokon a pályákon körözöl, és az egyetlen változó az időjárás, ami esetleg különbséget tehet az egyes versenyek, pályák között.”

“A WRC minden szempontból jobb, mint a Forma-1. Nyugodtabb a légkör, és mindenki jóban van a másikkal. A csapatok is egymás barátai. A raliban minden teljesen más, mint amihez forma-1-es pályafutásom alatt hozzászoktam.”

“Rengeteg változó tényező van: különböző körülmények, más utak, más burkolat. Hatalmas a kihívás, minden kanyar más. A Forma-1-ben azonban nem ez a helyzet, és ez teszi sokak számára rém unalmassá az egészet.”

Bár az elmúlt hetekben igencsak felpörögtek az események a Forma-1-ben, bemutatták az új autókat, megkezdődtek a téli tesztek, sőt van egy nagy visszatérőnk is, Michael Schumacher személyében, Raikkönen elmondta, hogy még ez sem hozta lázba.

“Mindössze a köridőket láttam az újságokban másnap” – mondta kissé érdektelenül a finn. “Most csak a rali van az életemben, és csak erre fókuszálok, bár akkor sem néztem meg a többiek eredményeit, mikor még a forma-1-ben versenyeztem.”

“Számomra teljesen mindegy, hogy ki versenyzik jelenleg az F1-ben. Michaelnek bizonyára kezdett hiányozni a versenyzés, és jött egy remek lehetőség, így lecsapott rá. Majd meglátjuk, hogy miként teljesít. Teljesen mindegy, hogy mi történt, a Ferrari versenyzőt akart cserélni, és nem volt szerződésem az idei évre a Forma-1-ben.”

“Ha az emberek nem akarnak téged valahol, és inkább kivásárolnak a szerződésedből, akkor semmi okod nincs arra, hogy megpróbálj maradni, mert ez a kapcsolat már soha nem lesz felhőtlenül boldog, de ez az élet.”

Hirdetés

“Történt, ami történt, és senkivel kapcsolatban nincsenek rossz érzéseim. Végül megkaptam, ami akartam” – tette hozzá Raikkönen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!