Raikkönen: Egy másodperc a Ferrari lemaradása - F1VILÁG.HU

Raikkönen: Egy másodperc a Ferrari lemaradása

HIRDETÉS

A Ferrari világbajnoka, Kimi Raikkönen úgy gondolja, hogy csapatának még rengeteget kell fejlődnie ahhoz, hogy harcba szállhasson a győzelmekért, mert meglátása szerint egy teljes másodperc a lemaradása az élen állókkal szemben.

A Ferrari világbajnoka, Kimi Raikkönen úgy gondolja, hogy csapatának még rengeteget kell fejlődnie ahhoz, hogy harcba szállhasson a győzelmekért, mert meglátása szerint egy teljes másodperc a lemaradása az élen állókkal szemben.

A Brawn GP és a Red Bull Racing duója diktálta a tempót az első három versenyen, miközben a Ferrari borzalmasan gyengén teljesített, amit hűen bizonyít, hogy még egyetlen pontot sem szerzett az idei évben.

Bár a Ferrari vezetése fogadkozott, hogy a hétvégi Bahreini Nagydíjon megtörhet a jég, Raikkönen szerint még nagyon sok munka vár rájuk, ugyanis jelenleg jócskán le vannak maradva az élen állóktól.

“Nagyjából egy teljes másodperc a lemaradásunk hozzájuk (Brawn, Red Bull) képest, ami pályánként változó, de többé-kevésbé itt állunk, amivel tisztában is vagyunk” – mondta a finn pilóta a csütörtöki sajtókonferencián Bahreinben.

“Természetesen minden erőnkkel azon vagyunk, hogy felzárkózzunk, ami nem egyszerű, mert közben ők sem dőlnek hátra, folyamatosan fejlesztik autóikat, így csak abban az esetben tudunk közelebb kerülni hozzájuk, ha mi erőteljesebben és hatékonyabban fejlesztjük autóinkat.”

“Nagyon nehéz lesz teljesen felzárkózni, de biztos vagyok abban, hogy a következő verseny sokkal szorosabb lesz. A csapat összes tagja száz százalékon dolgozik, és tisztában van azzal, mit csinál. Leginkább az idő van ellenünk.”

A Ferrari 1981 óta nem kezdett ennyire gyengén, sőt ha a hétvégén sem sikerül pontot szereznie, akkor negatív történelmet ír, ugyanis még soha nem fordult elő a csapat történetében, hogy egyetlen pontot sem szerzett volna az első négy versenyen.

Mindezek ellenére Raikkönen nem érez magán extra nyomást, és elmondta, akkor sem lesz olyan nagy tragédia, ha továbbra sem jut be az első nyolcba, persze az a célja, hogy megkezdje a pontgyűjtést az idei szezonban.

“Természetesen pontokat akarok szerezni, de nem érzek extra nyomást magamon. A legjobb tudásunkat próbáljuk nyújtani minden egyes alkalommal, és sajnos eddig még nem sikerült pontokat szereznünk az idei szezonban” – folytatta Raikkönen.

“Egy csapat vagyunk, és egyikünk sem érzi jól magát, ha rossz futamokat teljesítünk, de most sajnos ez a helyzet, azt kell elfogadnunk. Mindent beleadunk, amit csak tudunk, és bízunk abban, hogy végre pontokat szerezhetünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!