Verstappen vs. Ocon

Räikkönen: Egyértelmű volt, hogy a Lotusnál maradok

A Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen elárulta, teljesen nyilvánvaló volt számára, hogy 2013-ban is az enstone-i gárda színeiben folytatja pályafutását a Forma-1-ben.


A Lotus világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen elárulta, teljesen nyilvánvaló volt számára, hogy 2013-ban is az enstone-i gárda színeiben folytatja pályafutását a Forma-1-ben.

A brit alakulat tegnap jelentette be, hogy jövőre is Räikkönennel vág neki a világbajnoki küzdelmeknek, miután első közös évük rendkívül sikeresnek bizonyult.

A „Jégember” idén eddig hatszor állhatott fel a dobogóra, és jelenleg az egyéni tabella harmadik helyét foglalja el.

„Úgy gondolom, nagyon jól alakult Forma-1-es visszatérésem, és a csapat is egész évben remek munkát végzett idáig” – mondta a finn.

„Hogy őszinte legyek, nem számítottam arra, hogy az egyéni világbajnoki címért harcolok majd, ha megnézzük, hogy is állt a csapat 2011-ben. Szóval jó volt ilyen sokszor dobogóra állni, és rendszeresen pontokat szerezni.”

„Nagyon kényelmesen érzem magam a Lotusnál, és ugyanazt a filozófiát osztjuk a versenyzés tekintetében. Az, hogy a csapattal folytatom, nyilvánvaló választás volt számomra, és alig várom már, hogy egy újabb lépést tegyünk meg együtt jövőre.”

A gárda csapatfőnöke, Eric Boullier hozzátette, nagyon meg vannak elégedve Räikkönennel, aki bizonyította, a kétéves kihagyás során semmit sem veszített képességeiből.

„Kimi Forma-1-es visszatérése kivételesre sikeredett” – mondta Boullier.

„Már az első alkalommal, amikor autóba ült, világossá vált, hogy semmit sem veszített tempójából, vagy technikai visszajelzéseiből. Egy egy koncentrált és motivált versenyzőt kaptunk az egész idényre.”

„Ahhoz, hogy a Lotus ilyen erős világbajnoki pozíciókért harcoljon az idei évben, nem kis mértékben járult hozzá Kimi tehetsége és tapasztalata. Természetesen konklúzió volt, hogy jövőre is igényt tartunk képességeire.”

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen elégedett: Az új autó nagy előrelépés!

A 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen azt mondja, új csapata, az Alfa Romeo „nagy előrelépést” tett meg autójával a tavalyi versenygéphez képest. A finn „nagyon pozitív” barcelonai nyitónapon van túl.

Räikkönen már a kavicságyban az F1-es teszten

Délelőtt 9 órakor megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai a spanyolországi Barcelonában. Az előszezonban összesen 8 napon át körözhetnek majd a katalán fővárosban. Kimi Räikkönen pár perc után a sóderágyba csúszott.

Lehullt a lepel Räikkönenék új autójáról!

Hétfőn reggel a barcelonai versenypálya bokszutcájában mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo Racing. A C38-as kódjelű versenyautóval idén Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi versenyezhet majd.

Ma lehull a lepel Räikkönen új F1-eséről

Az első barcelonai teszt reggelék mutatja be hivatalosan 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo. Az új géppel Kimi Räikkönen rögtön meg is kezdi a munkát.

Friss hírek