Räikkönen: Egyszerűen túl lassú a Lotus - F1VILÁG.HU

Räikkönen: Egyszerűen túl lassú a Lotus

HIRDETÉS

Kimi Räikkönen elmondta, hogy semmi dráma nem történt az időmérő edzésen Bahreinben – ahol csak a kilencedik helyen végzett – ennyit tud jelenleg a Lotus egy körön.


Kimi Räikkönen elmondta, hogy semmi dráma nem történt az időmérő edzésen Bahreinben – ahol csak a kilencedik helyen végzett – ennyit tud jelenleg a Lotus egy körön.

A finn pilóta kiválóan teljesített a pénteki tréningeken, és sokan arra számítottak, hogy a Ferrari és a Red Bull mellett a Lotus is a mezőny előtt lesz a sivatagi ringen, ám ezzel ellentétben az angol színeket képviselő alakulat szenvedett a mai időmérőn Bahreinben.

„Nem voltunk elég gyorsak. Ez volt a maximum, amit el tudtunk érni” – mondta Räikkönen, aki közel egy teljes másodpercet kapott a pole pozícióban végző Nico Rosbergtől.

„Talán egy-két helyet tudtunk volna javítani, azonban ahogy azt már tegnap is mondtam, nem elég jó az autó egy kör alatt. Bízunk abban, hogy holnap a versenyen más lesz a helyzet, és eredményebbek lehetünk.”

Bár Räikkönen jelenleg a második helyen áll az összetettben, elmondta, hogy a Lotus messze le van maradva az élcsapatoktól.

„Több tapadásra van szükségünk” – folytatta. „Tudjuk, hogy a leszorítóerő nem az igazi, ezen a területen gyengébbek vagyunk, mint ellenfeleink.”

A tavalyi évben a finn pilóta a tizenkettedik pozícióból rajtolhatott, mégis a győzelemért csatázhatott a versenyen Sebastian Vettellel, akit végül nem tudott megelőzni, így be kellett érnie a szintén előkelő második hellyel.

Räikkönen azonban úgy gondolja, hogy idén nem fogja tudni megismételni a tavalyi bravúrt, jóllehet bízik abban, hogy az E21-es eredményesebb lesz a versenyen.

„Minden év más. Bármi is történt a tavalyi évben, az nem segít nekünk holnap” – magyarázta. „Tegnap jó volt a hosszú etapos teljesítményünk, ami segíthet a versenyen.”

Hirdetés

„Azt viszont nem tudom megmondani, hogy hol fogunk végezni. Bolondság is lenne erről beszélni. Annyit tudhatunk, hogy a lehető legjobb tudásunkat fogjuk nyújtani, ami remélhetőleg elég lesz egy előkelő eredményhez.”

„Bízom abban, hogy az abroncsaink jobban fogják bírni, mint ellenfeleinknél.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!