Niki Lauda

Räikkönen: El kell döntenünk, milyen irányba induljunk tovább

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Mindkét pénteki szabadedzésen gyorsabb volt csapattársánál, Sebastian Vettelnél a Ferrari finn pilótája, Kimi Räikkönen.

A 2007-es év bajnoka a negyedik legjobb idővel zárta az Ausztrál Nagydíj pénteki edzésnapján, elmondása szerint pedig sikerült eredményes munkát végezniük az Albert Parkban.

Räikkönen azt mondja, sok még a kérdőjel, ráadásul az időjárás is tartogathat meglepetéseket.

„Meglehetősen szokványos nyitónap volt ez itt, Ausztráliában” – mondta a finn.

„Minden egy kicsit más volt, mint a teszteken, de ez teljesen normális, ha egy más helyre látogatunk. A pálya maga sokkal jobbnak tűnt, mint tavaly a tapadást illetően. Úgy tűnt, elég sok a levél, de ez nem igazán befolyásolja a vezetést.”

Räikkönen hozzátette, a beállítások tekintetében is vannak nehézségek, de igyekeznek jó döntéseket hozni a holnapi időmérőre és a vasárnapi versenyre.

„Nem könnyű jó beállításokat találni, de a mai kezdés nem volt olyan rossz. Kipróbáltunk néhány dolgot, és mindent megtettünk, hogy javítsunk itt-ott. Fontolgatjuk még, melyik irányba menjünk tovább, próbáljuk kideríteni a legjobb módot.”

„A szokásos történet, főleg így az év elején. Majd meglátjuk, mit tartogat az időjárás szombaton. Ma este átrágjuk magunkat mindazon, amit elvégeztünk, kiválogatjuk a pozitívumokat, és meglátjuk, mit tehetünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek