Verstappen vs. Ocon

Räikkönen elárulta, miért folytatja a Saubernél, és még poénkodott is

Fotó: Singapore GP Media

Először állt újságírók elé a Forma-1 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen azóta, hogy a Ferrari a héten bejelentette, a 2019-es idényben már nem tart igényt a szolgálataira.

Räikkönen azonban nem fordít hátat a Forma-1-nek: a következő 2 évben a Sauber színeiben folytatja a versenyzést – annál a csapatnál, mellyel 2001-ben bemutatkozott a száguldó cirkuszban.

Räikkönen a Szingapúri Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján szemmel láthatóan felszabadultan válaszolt az újságírói kérdésekre – bár azt cseppet sem tagadta, kissé unja már a témát.

„Mit szeretnétek még tudni? Minden világos. Már elmondtam néhányszor: a Ferrari nem az én döntésem” – mondta a finn.

„Minden, ami a Ferrarin kívül esik, az én döntésem. Miért a Sauber? Miért ne? Nyilván sok különbség van a Ferrari és a Sauber között. Az autók sem ugyanazok. Majd meglátjuk, mennyire leszünk erősek a következő évben. Miért bonyolítanak meg ennyire mindent? A Sauberhez akartam menni és kész. Hogy mennyire leszünk jók, arról fogalmam sincs. De hiszek ebben a csapatban és elégedett vagyok a döntésemmel, ez pedig elegendő számomra.”

Arra a kérdésre, hogy élvezi-e még a versenyzést, a finn cinikus választ adott: „Nem, ezek csak pszichológiai játékok, amiket veletek játszok, ezért írtam alá, és a következő két évet azzal töltöm majd, hogy ne legyek boldog.”

„Az egyeztetések Monzában kezdődtek. Az elmúlt évek során is jó kapcsolatban maradtam a Sauberrel. De nem igazán gondoltam arra, hogy egy napon majd visszatérek hozzájuk. De így alakult, én pedig örülök neki.”

És hogy mi a helyzet a győzelmi álmokkal?

„A céljaim ugyanazok. Ha ez nem reális, akkor a lehető legjobb eredmény elérésére törekszem.”

Arra a kérdésre, hogy a Saubernél fejezi-e be F1-es pályafutását, a finn így felelt: „Jó esély van rá!”

A sajtóban nemrég felmerült, hogy Räikkönen a Sauber menedzsmentjében is szerepet vállalhat – például résztulajdonosként –, ezt azonban a korábbi bajnok cáfolta.

„Nem voltak ilyen tárgyalások.”

 

Kapcsolódó cikkek

Megérkezett az új Ferrari, cél a bajnoki cím!

Ünnepélyes prezentáción mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Ferrari csapata. Az olasz istálló új versenygépével idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc száll majd harcba – reményeik szerint a világbajnoki címért.

Élő közvetítés a Ferrari autóbemutatójáról

Péntek délelőtt mutatja be 2019-es betontorpedóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az olasz istálló prezentációja 10:45 körül kezdődik, az F1VILÁG.HU-n pedig élőben közvetítjük!

Friss hírek