Räikkönen elárulta, miért javult a formája - F1VILÁG.HU

Räikkönen elárulta, miért javult a formája

HIRDETÉS

A Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen azt mondja, a csapatában történt átalakításoknak köszönhetően rengeteget javult a teljesítménye az idei szezonban.


A Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen azt mondja, a csapatában történt átalakításoknak köszönhetően rengeteget javult a teljesítménye az idei szezonban.

A 2007-es év legjobbját már tavaly is jócskán felülmúlta csapattársa, Sebastian Vettel, az idei évben azonban Räikkönen javuló tendenciát mutatott, és mindössze 7 ponttal van lemaradva a némettől.

Mexikóban Räikkönen elárulta, a formajavulásban komoly szerepe van annak, hogy idén új szakemberekkel dolgozik együtt.

„Volt némi változás azokat az embereket illetően, akikkel együtt dolgozom, és ezek kiválóan sikerültek” – mondta a finn.

„A srácok nagyon jók abban, amit csinálunk, és remekül tudunk együtt dolgozni. Kiválóan megértjük egymást, és ugyanazok az elképzeléseink arról, hogy hogyan is akarjuk csinálni a dolgokat.”

Räikkönen hozzátette, a gondos és precíz munkavégzés sokat lendített a szekerén 2016-ban.

„A nagyon apró részletekről is igyekszünk meggyőződni, nem elégszünk meg azzal, ha csak majdnem rendben vannak – pontosan olyanok, mint amilyennek lenniük kell. És ez a mentalitás kifizetődik. Ha ugyanis sok ilyen apróság jól működik, az nagy hatással van a köridőre.”

Bár a javuló formával kétségkívül elégedett, a finn azt mondja, a Ferrarira sok munka vár, ha el akarja érni a kitűzött célokat.

„Nem alakult túl jól az idei szezon. Mi az élen akarunk lenni, és a győzelmekért akarunk harcolni. Ha ezt nem tudjuk elérni, nem mondhatjuk azt, hogy jól alakult az idény. A végeredmények nem olyanok, mint amilyeneket csapatként szeretnénk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!