Megosztás:

Räikkönen elárulta, mit dolgozna még szívesen az F1-ben

Az biztos, hogy TV-ben nem dolgozna a korábbi világbajnok.
Az biztos, hogy TV-ben nem dolgozna a korábbi világbajnok. © Scuderia Ferrari

Rajongók kérdéseire válaszolt a minap a Ferrari finn versenyzője, Kimi Räikkönen. A 2007-es év legjobbja elárulta, mivel foglalkozna, ha nem F1-es versenyző lenne.

Räikkönen a Ferrari színeiben nyert világbajnoki címet 10 éve, és kétségkívül a Forma-1 egyik legnépszerűbb figurája sajátos stílusa miatt.

A rutinos versenyző a Shell jóvoltából nemrég rajongói kérdésekre válaszolt, és elárulta, ha nem versenyezne a Forma-1-ben, milyen munkát végezne szívesen.

„Az biztos, hogy TV-ben nem dolgoznék!” – szögezte le a korábbi világbajnok.

„Talán szerelő lennék. Nagyon hosszú napjaik vannak, talán ők a legkeményebben dolgozó szakemberek a Forma-1-ben. Korán érkeznek reggel, és késő estig dolgoznak, szóval nagyon kemény meló.”

„De én mindig is mondtam, ha nem versenyeznék az F1-ben, akkor a szereléssel kapcsolatos tevékenységet űznék, valamit a motorsportban. Nyilván nem ez a legkönnyebb munka, de talán a legérdekesebb.”

Räikkönen egyébként a Ferrari múzeumában válaszolt a rajongók kérdéseire, és elárulta azt is, az olasz istálló legendái közül Michael Schumachert tartja igazán nagyra, hiszen volt szerencséje megismerni egy kicsit a hétszeres világbajnokot.

„Nyilván nagyszerű, hogy engem is ezen nagyszerű versenyzők között említenek, viszont soha nem gondoltam túl ezt a dolgot. Hősöm nem igazán volt közülük, de volt szerencsém együtt versenyezni Michaellel, veszítettem is el világbajnokságot ellene. Szóval ő áll hozzám a legközelebb, mert ismerhetem egy kicsit.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Jelentős átszervezéseket hajt végre Forma-1-es részlegén a Honda, ennek részeként pedig távozik...

Hozzászólások

( komment)