Verstappen vs. Ocon

Räikkönen elárulta, mit gondol a Ricciardo-pletykákról

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Hidegen hagyják a Daniel Ricciardóról és a Ferrariról szóló pletykák az olasz istálló legutóbbi világbajnokát, Kimi Räikkönent.

A finn jelenlegi szerződése 2018 végén lejár, az elmúlt hetekben pedig egyre többet pletykáltak arról, helyét jövőre Daniel Ricciardo veheti át.

Bár maga Ricciardo Bakuban cáfolta, hogy aláírt volna a Ferrarival a következő szezonra, tény, az ausztrálnak abszolút jó esélye lehet a maranellóiaknál, sőt, akár a Mercedesnél is.

Újságírók az Azeri Nagydíj helyszínén természetesen Räikkönent is megkérdezték a dologról, ő azonban szokásához híven igyekezett hárítani. A finn azt mondja, nem foglalkozik a pletykákkal, kizárólag arra összpontosít, hogy jó eredményeket érjen el idén.

„Majd meglátjuk” – mondta a 2007-es év világbajnoka, amikor arról kérdezték, Ricciardo döntése mennyiben befolyásolhatja az ő jövőjét.

„Minden évben ugyanaz a történet. Több mint 15 éve így megy ez. Minden évben leírnak. Én a feladatomra koncentrálok, élvezem a versenyzést – ez az egyetlen dolog, ami itt tart. Mindig rengeteg a pletyka, de ezekből nagyon kevés igaz csak.”

Räikkönennek egyébként kétségkívül fekszik a Ferrari idei autója, habár a versenyeken elért eredményeiben ez különböző okok miatt nem mutatkozott eddig meg. A finn Bakuban a második legjobb idővel zárta a pénteki nyitónapot, így az Azeri Nagydíjon talán újra esélye lehet arra, hogy a győzelemért harcoljon…

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari autójával nincs gond, csak a beállításokkal

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt gyanítja, a Ferrari azért küszködött az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon, mert rossz irányba indult el az autó beállításaival. A szakember szerint a maranellóiak idei versenyautója nagyon erős lesz a bajnokság további részében.

Friss hírek