Hírek

Räikkönen elárulta, számít-e büntetésre Japánban

Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari versenyzője, Kimi Räikkönen arra számít, nem fog büntetést kapni a hétvégi Japán Nagydíjon, habár versenyautójának motorjával gondok voltak múlt hétvégén, Malajziában.

A finn pilóta el sem tudott rajtolni Szepangban – autóját turbóproblémák miatt nem sokkal a start előtt le kellett tolni a pályáról, méghozzá a 2. helyről.

A Ferrarinál arra jutottak, ugyanaz volt a gond Räikkönen esetében, mint ami megfosztotta Sebastian Vettelt attól, hogy részt vegyen az időmérő edzésen.

Räikkönen autójában viszont már nem cserélhetnek büntetlenül turbófeltöltőt és hőenergia-visszanyerő rendszert (MGU-H), a belső égésű motorból, a kinetikus-energia-visszanyerő rendszerből (MGU-K), az energiatárolóból és a vezérlőelektronikából viszont még rendelkezésére áll egy-egy új egység.

Amikor a Motorsport.com című internetes lap nemrég arról kérdezte a Ferrari versenyzőjét, számít-e büntetésre Japánban a legutóbbi problémák után, így válaszolt: „Nem, még nem használtuk az utolsó motorunkat, és nem hiszem, hogy volt bármi gondunk is a motorral.”

„Csak ez lett a vége annak, hogy volt valami problémánk… Nem gondolom úgy, hogy ilyen gondunk van.”

Räikkönen hozzátette, „nem igazán aggódik” a Malajziában felmerült problémák miatt.

„Elég furcsa, nem számítottunk rá. Eddig nem is volt baj, és aztán hirtelen 2 napon is szembesültünk velük. Meg kell találnunk az okokat.”

Bár a Ferrari jóval kevesebb pontot szerzett az elmúlt időszakban a rivális Mercedesnél, Räikkönen dicséri autója teljesítményét.

„Jó csomagunk van, de ki kell hoznunk belőle a legtöbbet. Kemény pár hét volt ez, de a következő hétvégén egy újabb esélyt kapunk. Az elmúlt pár futamon remek autónk volt, szóval nem számítok másra most sem.”

„A szuzukai egy másmilyen pálya, de úgy érkezünk oda, mint bármely más hétvégére, és majd meglátjuk, hogyan teljesítünk.”

Szólj hozzá!


Ezt olvastad már?
Ezt olvastad már?
A Mercedes háromszoros világbajnoka, Lewis Hamilton attól tart, csapata 2018-ban is szenvedni fog autójával, ha nem sikerül mihamarabb megoldást találni…