Räikkönen: Elég gyorsak voltunk a győzelemhez

Fotó: Red Bull
Fotó: Red Bull

Kimi Räikkönen, a Ferrari versenyzője úgy érzi, megvolt a tempójuk ahhoz, hogy megnyerjék az Osztrák Nagydíjat, csupán a versenytáv nem volt elég hosszú hozzá.

Räikkönen Max Verstappen mögött a 2. helyen ért célba az Osztrák Nagydíjon – a finn a futam során nagy csatát vívott a rajtnál is, majd meg kellett küzdenie a Red Bullokkal is.

Jól indult a futam a finn pilóta számára, Räikkönen a rajtnál bebújt a két Mercedes mögé, és meg is előzte Valtteri Bottast, azonban honfitársa visszaszerezte tőle a pozíciót, miután a ferraris túlságosan szélesen vette a kanyart.

„El kellett vennem a gázt, nagyon féltem, hogy összeütközünk” – nyilatkozta a rajt pillanatairól Räikkönen.

A futam végén a finn elkezdett felzárkózni Verstappenre, azonban arra már nem volt ideje, hogy támadni is tudja őt.

„A verseny túl rövid volt, gyorsabbak voltunk, mint Max, de ez nem volt elég. De ez egy jó eredmény a csapat számára, az autónk is rendben volt. A második és harmadik helyeket megszereztük, ez a csapat szempontjából szép szereplés. Viszont versenyzőként nyerni akarunk, és ez ma nem sikerült. Az már jobb, hogy tudom, elég gyorsak voltunk ahhoz, hogy nyerni tudjunk.”

„Most Silverstone jön, egy teljesen más pálya. Az elmúlt években ez számunkra nem volt a legjobb helyszín, de 2017 óta sokat tanultunk. Az idei évben versenyképesek tudunk lenni teljesen eltérő pályákon is.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek