Räikkönen elégedett a valenciai teszttel - F1VILÁG.HU

Räikkönen elégedett a valenciai teszttel

HIRDETÉS

Räikkönen összesen 171 kört tett meg a két tesztnap során, tehát összesen mintegy 666 km-t, ami nagyjából két teljes versenytávnak felel meg. Nem csak ő, de csapata is elégedett az elvégzett munkával.



Átesett a tűzkeresztségen, átmeneti visszavonulása óta először vezetett Forma-1-es autót a száguldó cirkusz 2007-es világbajnoka, Kimi Räikkönen.

A „Jégember” két napon át rótta a köröket a spanyolországi Valenciában, ahol a Renault 2010-es versenyautóját terelgethette.

Räikkönen összesen 171 kört tett meg a két tesztnap során, tehát összesen mintegy 666 km-t, ami nagyjából két teljes versenytávnak felel meg.

A Lotus versenyzője elárulta, pozitív érzésekkel hagyja mögött Valenciát, hiszen úgy érzi, megfelelően felkészült a szezon első kollektív tesztsorozatára.

„Jól ment a második nap, és összességében ez a két nap gyakorlás sokat segített” – mondta elégedetten a finn világbajnok. „Még ha két éves autóval, és a Pirelli demóabroncsaival köröztem is, sokat tanultam arról, miképp dolgozzam együtt a csapattal és a mérnökökkel, ez pedig azt jelenti, hogy amint megérkezünk Jerezbe, egyből az új autóra összpontosíthatok.”

„Nagyszerű volt újra F1-es autót vezetni, és emiatt igazán pozitívak az érzéseim.”

Nem csak Räikkönen, de a csapat is elégedett az elvégzett munkával: Alan Permane, pályaműveletekért felelős főmérnök elárulta, sikerült elvégezniük a tervezett programot, ami igazán örömteli számukra.

Hirdetés

„Újabb eredményes napot töltöttünk el Kimivel Valenciában” – kezdte az értékelést a szakember. „A délelőttöt azzal töltöttük, hogy változtatgattunk a beállításokon – főként az első –és hátsó kerékdőlésre vonatkozóan.”

„Délután kevés üzemanyaggal hajtottunk végre időmérő szimulációt két új garnitúra gumival, előtte pedig egy 27 körös etapot tettünk meg, tehát teli tankkal kezdtünk. Kimi tempója javult hétfő óta, ahogy arra számíthattunk, és elvégeztünk néhány rajt –és bokszgyakorlatot is, illetve túlestünk néhányszor a kuplungprocedúrán is.”

„Hamar véget ért a nap, hiszen idő előtt elvégeztük a tervezett programot. Összességében produktív és nagyon hasznos két napot töltöttünk el itt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!