Räikkönen elégedett: Az új autó nagy előrelépés! - F1VILÁG.HU

Räikkönen elégedett: Az új autó nagy előrelépés!

HIRDETÉS
A 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen azt mondja, új csapata, az Alfa Romeo „nagy előrelépést” tett meg autójával a tavalyi versenygéphez képest. A finn „nagyon pozitív” barcelonai nyitónapon van túl.
Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya

Räikkönen a Ferraritól érkezett az Alfa Romeóhoz, a tavalyi évadzáró után, Abu Dhabiban pedig már ki is próbálhatta új csapata akkori versenyautójával.

A korábbi világbajnok aztán ma, Barcelonában már az idei versenygéppel dolgozhatott – és elmondása szerint minden remekül alakult.

„Nagyon pozitív nap volt” – mondta Räikkönen, aki 114 kör megtétele után az 5. legjobb idővel zárt hétfőn.

„Kezdetben még nem csináltunk olyan sok mindent az autóval. Csak kipróbáltunk néhány dolgot itt-ott. Ami azt illeti, igazán elégedett vagyok. A srácok remek munkát végeztek a télen, és egy olyan csomag áll rendelkezésünkre, amivel kezdhetünk valamit. És csak jobbá válhatunk.”

„Minden normálisnak tűnik, és ha összehasonlítom azzal az autóval, amit kipróbáltam tavaly év végén, akkor kétségkívül nagy lépésről beszélhetünk.”

Pedig Räikkönen napja nem indult simán: már rögtön a pályára gurulás után a kavicságyba csúszott autójával, a tesztnap végén pedig ismét meg kellett lengetni miatta a piros zászlókat, mert autójával megállt a pályán.

Räikkönen a tesztnap végén viccelődve azt mondta, korai kicsúszása annak köszönhető, hogy „a télből látszólag soha sem tanulunk”.

„Mindig nehéz ilyen hűvös körülmények között kezdeni. De ettől eltekintve minden simán ment. Az autó nagyon-nagyon pozitív. Korán van még, de eddig jó.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!