Räikkönen elégedett, ezúttal is jobb volt Vettelnél

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari

Mindössze 7 ezredmásodperccel maradt el Lewis Hamilton legjobbjától a Kínai Nagydíj pénteki nyitónapján Kimi Räikkönen.

A Ferrari versenyzője ezúttal is jobbnak bizonyult csapattársánál, Sebastian Vettelnél, aki bevallottan küszködött egy kicsit versenyautójával.

Räikkönen azt mondja, bizakodóan várja a folytatást, mert versenygépe már kezdettől fogva remekül működött a sanghaji pályán.

„Meglehetősen jó péntekünk volt, igazán elégedett vagyok az autóval” – mondta a finn.

„Jó alapokra kezdhetünk el építkezni, szóval jónak tűnik a helyzet. Az autó már kezdettől fogva kiszámíthatóan működött, szóval könnyű finomhangolni. Az időmérős etapon forgalomba kerültünk, szóval meggyőződésem, hogy tudunk még gyorsulni.”

„Ami a hosszú etapot illeti: soha nem kapunk pontos képet a körülmények miatt: elkezdett esni, így nem is tudtunk annyit körözni, szóval nehéz megmondani, hogy is állunk. Szoros volt ma a mezőny, de ki tudja, milyen idő vár ránk holnap? Sokat változhat a helyzet egyik napról a másikra.”

 

Kapcsolódó cikkek

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Friss hírek