Räikkönen elismerte, fájdalmas a szombati hibája

Fotó: Scuderia Ferrari
Kimi Räikkönen, Ferrari, Baku 2018

A Ferrari versenyzője, Kimi Räikkönen elismerte, rendkívül csalódott amiatt, hogy az időmérőn elkövetett hibája miatt nem tudta megszerezni a rajtelsőséget Bakuban.

A finn pilóta a szombati kvalifikáció végén rendkívül gyors kört kezdett meg, az utolsó szektorban azonban hibázott, így csak a 6. helyről kezdheti meg a versenyt ma délután.

Räikkönen elárulta, egyszerűen hibázott, pedig az erős hátszél miatt még egy kicsit óvatosabb is volt a 16-os kanyarban.

„Nyilvánvalóan egy elb*szás volt… Egy hiba. Belekerült néhány pozícióba, szóval nem a legnagyszerűbb végkifejlet” – mondta a finn versenyző, majd hozzátette, nem arról volt szó, hogy túlmelegedtek a gumik, vagy egyszerűen agresszívebb volt, mint a korábbi körökben.

„Nem volt különbség, egyszerűen elindult. Nem volt probléma, a bejáratot még lazábban is vettem, mert egy kicsit trükkös volt a helyzet egész nap a szél miatt.”

„Nem tudom, egyszerűen csak elindult oldalra, és bár megfogtam, tudtam, hogy vége az egésznek, mert egy padlógázas hosszú egyenes jött utána.”

Räikkönen egyébként jó formában kezdte a 2018-as szezont: az évad első három versenyhétvégéjének mindegyikén az első sorba kvalifikálta magát, igaz, Bahreinben és Kínában alulmaradt csapattársával, Sebastian Vettellel szemben.

„Momentán csalódott vagyok amiatt, ami az időmérőn történt” – mondta a finn arra a kérdésre, hogy mennyire kiábrándító a szombati hibája.

„Voltam már párszor csalódott. Ez a mostani egy másféle történet, de mit tehetnék? Fájdalmas.”

Räikkönen egyébként eltérő taktikával kezdi majd meg a mai versenyt, mint az előle rajtolók: mivel ő az ultralágy gumikkal érte el legjobb idejét a Q2-ben, ezekkel az abroncsokkal startol majd, ellentétben a többiekkel, akik a szuperlágyakon kezdik meg a versenyt.

„Az ember mindig próbál támadni. Ma nem volt kifizetődő, de vasárnap új nap lesz. Még nem nagyon gondolkodtam azon, mi lesz vasárnap. Majd meglátjuk, mit tehetünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!