Fotó: Scuderia Ferrari
Hírek

Räikkönen elismerte, fájdalmas a szombati hibája

A Ferrari versenyzője, Kimi Räikkönen elismerte, rendkívül csalódott amiatt, hogy az időmérőn elkövetett hibája miatt nem tudta megszerezni a rajtelsőséget Bakuban.

A finn pilóta a szombati kvalifikáció végén rendkívül gyors kört kezdett meg, az utolsó szektorban azonban hibázott, így csak a 6. helyről kezdheti meg a versenyt ma délután.

Räikkönen elárulta, egyszerűen hibázott, pedig az erős hátszél miatt még egy kicsit óvatosabb is volt a 16-os kanyarban.

„Nyilvánvalóan egy elb*szás volt… Egy hiba. Belekerült néhány pozícióba, szóval nem a legnagyszerűbb végkifejlet” – mondta a finn versenyző, majd hozzátette, nem arról volt szó, hogy túlmelegedtek a gumik, vagy egyszerűen agresszívebb volt, mint a korábbi körökben.

„Nem volt különbség, egyszerűen elindult. Nem volt probléma, a bejáratot még lazábban is vettem, mert egy kicsit trükkös volt a helyzet egész nap a szél miatt.”

„Nem tudom, egyszerűen csak elindult oldalra, és bár megfogtam, tudtam, hogy vége az egésznek, mert egy padlógázas hosszú egyenes jött utána.”

Räikkönen egyébként jó formában kezdte a 2018-as szezont: az évad első három versenyhétvégéjének mindegyikén az első sorba kvalifikálta magát, igaz, Bahreinben és Kínában alulmaradt csapattársával, Sebastian Vettellel szemben.

„Momentán csalódott vagyok amiatt, ami az időmérőn történt” – mondta a finn arra a kérdésre, hogy mennyire kiábrándító a szombati hibája.

„Voltam már párszor csalódott. Ez a mostani egy másféle történet, de mit tehetnék? Fájdalmas.”

Räikkönen egyébként eltérő taktikával kezdi majd meg a mai versenyt, mint az előle rajtolók: mivel ő az ultralágy gumikkal érte el legjobb idejét a Q2-ben, ezekkel az abroncsokkal startol majd, ellentétben a többiekkel, akik a szuperlágyakon kezdik meg a versenyt.

„Az ember mindig próbál támadni. Ma nem volt kifizetődő, de vasárnap új nap lesz. Még nem nagyon gondolkodtam azon, mi lesz vasárnap. Majd meglátjuk, mit tehetünk.”

Szólj hozzá!